Widerøe kutter kraftig i rutene fra Helganes

I følge TV2 vil kuttene ramme rutene mellom Helganes og København som følge av økte avgifter, varslet seteavgift og fallende marked.

I tillegg til reduksjonen fra Helganes kutter Widerøe ned tre ruter, og 10 prosent av avgangene på sine kommersielle ruter. Samtidig kan ikke flyselskapet utelukke at de må kutte enda mer, melder kanalen.

– Vi er i en situasjon der markedet har gått ned i norsk luftfart og arbeidsgiveravgiften har gått opp. Og fra nyttår øker momsen, Avinors startavgifter og CO2-avgiften, sier administrerende direktør, Stein Nilsen, i en pressemelding.

– Rammer distriktene

Forslaget om å innføre flyseteavgift fra 1.april 2016 møter sterk motstand fra Arbeiderpartiet og stortingsrepresentant, Hege H. Liadal.
–  Dette vil ramme distriktene ekstra hardt som vår flyplass Helganes, sier hun.

Arbeiderpartiet mener dette vil føre til økte kostnader og true opprettholdelse av tilbudet for de minst lønnsomme flyrutene og flyplassene i Norge.

– Det er næringslivet og reisende i distrikts-Norge, som vil lide mest ved å bli påført høyere transportkostnader og redusert rutetilbud, som følge av denne avgiften. For mange finnes det ikke alternativ til fly når vi reiser fra vår region, sier hun.

 

Les mer om:

Karmoynytt Reise Reiseliv