Olav Selliken med en av årets slagere på fyrverkerifronten.

Vil bidra til felles fyrverkeri på Åkra

Skrevet av Øystein Merkesvik
29.12.2018 15:32 - OPPDATERT 29.12.2018 16:32

ÅKREHAMN: Dette året har næringslivet og Skudefestivalen gått sammen om å spleise på felles fyrverkeri på nyttårsaften i Skudeneshavn.

Nå vil det lokale selskapet ASO Fyrverkeri ta initiativ til at det samme skal skje på Åkra neste år. Selskapet har allerede tatt opp ideen med Åkrehamn Vekst og håper at det lokale næringslivet vil bli med på en felles opplegg i 2019.

– Vi er villige til å ta vår del av sponsingen og inviterer næringslivet med på resten, sier Olav Selliken i ASO fyrverkeri, som er en lokal avdeling av tradisjonsrike Engelsrud fyrverkeri i Oslo.

(Saken fortsetter under bildet)

Lørdag startet fyrverkerisalget. I Veakrossen har selskapet ASO Fyrverkeri etablert utsalg ved Stillasgruppen.

Tidligere oppskytning

I fjor etablerte en kameratgjeng på Åkra firmaet som dette året har satt opp telt i Veakrossen og på torget i Åkrehamn der de selger fyrverkeri lørdag og mandag. Selv om firmaet ønsker å selge mest mulig fyrverkeri til private håper de at byen kan få til en felles oppskytning til glede for store og små. Selv vil selskapet bidra med 40.000 kroner dersom flere blir med på spleiselaget.

– Vårt ønske er at alle skal få med seg fyrverkeriet. Derfor vil vi foreslå at det sendes opp tidligere på kvelden slik at også de aller minste for være med, sier Selliken.

Sertifisert

For ham har fyrverkeri gått fra å være hobby til stadig flere oppdrag gjennom hele året. Nylig ble både Selliken og en kollega i selskapet sertifisert i klasse fire som pyrotekniker, noe som gjør at de kan ta på seg store oppdrag gjennom hele året.

– Det er ikke så mange av oss her i landet, så dette gir oss mange muligheter fremover, sier han.

 

 

Les alt om:

Karmoynytt