Det unge fotballtalentet fra Vea blir fra neste år å se som fast medlem av A-troppen. (Foto: Mikael Lindøe/Tormod Lindøe)

Viktoria (18) blir fast medlem av A-troppen

Den unge veabuen rykker opp fra U-laget til A-laget fra 2023.


FOTBALL: Viktoria Sørensen fra Vea blir fra neste sesong fast medlem av A-troppen til Avaldsnes. Det melder klubben på sine sider.

Sørensen har hospitert med A-laget i år, og har ved flere anledninger briljert på banen. 

– Alle husker Viktoria for sine to scoringer i årets siste seriekamp mot Røa. Mål som gjorde at vi snudde 0-1 til 2-1 og reddet kvalifisering til Toppserien neste år, skriver klubben. 

Les også: Stortalentet Viktoria (18) fra Vea: –⁠ For meg er det blodig alvor

Sørensen har vært kaptein på fjorårets U-lag i 2. divisjon, et lag som kvalifiserte seg til neste års nasjonale 2. divisjon. 

– Viktoria har vist på rekruttlaget, på A-lags treninger og de sjansene hun har fått, at hun fortjener å bli tatt opp i A-gruppa sier hovedtrener, John Arne Riise og fortsetter: – Hun har en innstilling og krigervilje i alle dueller som vi trenger, og jeg ser frem til å jobbe tettere med henne. 

Klubben roser innsatsen veabuen har lagt ned både på trening og kamp. 

– Humørsprederen var også toppscorer på laget med sine 13 scoringer i 2. divisjon. Hun står oppført med 12 obligatoriske kamper for A-laget, 6 i Toppserien, 3 NM-cup og 2 kvalifikasjonskamper for Toppserien. I tillegg har hun to mål i toppserien og ett i NM-cup, avslutter klubben.