Formannskapet mandag.

«Vikingplaneten og de syv millionene»

Skrevet av Øystein Merkesvik
02.12.2018 15:38 - OPPDATERT 02.12.2018 16:38

MENINGER: Den gode nyheten denne uka er at kongen i statsråd har fredet Gamle Skudeneshavn og med dette gitt startskuddet for økt reiselivssatsing for hele Karmøy og i Skudeneshavn.

Den dårlige nyheten er at Karmøy formannskap denne uka. Med 10 mot 1 stemme har sagt ja til å stille med syv millioner kroner til et nytt regionalt reiselivsfond som er tenkt etablert i Haugesund sentrum, og som skal være pådriver for Vikingland i Sveio.

Dette skjer samme uka som vi leser i KarmøyNytt at museet i Skudeneshavn vurdere å si nei til cruiseturister på grunn av manglende reiselivsstøtte. Likevel presterer 10 av 11 utvalgte i formannskapet å gi syv millioner kroner til et regionalt reiselivsfond. Kommunen som vil at du skal lykkes er forført av fine ord og luftige planer fra et selskap som heter The Viking Planet. En fornærmelse

Snakk om dårlig timing,og for en fornærmelse dette vedtaket er.
JA, for dette er en fornærmelse mot alle som jobber med reiseliv på Karmøy. Ikke minst mot dugnadsgjengen ved museet i Mælandsgården i Søragadå. Og mot konservator Ørjan Baugstø Iversen ved museet. Kommunen klarer å finne 7 millioner kroner til et regionalt reiselivsfond, men de klarer ikke å finne en eneste ny krone på 2019 budsjettet til å styrke reiselivssatsingen i Gamle Skudeneshavn/Skudeneshavn.

Lokalt reiselivsfond
17 desember skal kommunestyret behandle denne saken. Formannskapet har sagt et rungende og regionalt ja. Det ligger an til et regionalt ja i kommunestyret også.

Nå må den nye rådmannen og den politiske ledelsen vise at de har teft,og gi KAR+MØY en hyggelig julepresang. Stryk ordet regionalt fra sakskartet. Inviter heller kommunestyret til å gi et rungende JA til et LOKALT reiselivsfond.
Spill med åpne kort

Nå har kommunens ledelse og politikere vist kortene sine. De har funnet penger til å støtte et regionalt reisefond. Det betyr at pengene er der. Penger som ikke skal brukes regionalt, men selvfølgelig lokalt! Reiseliv og turisme er fremtidas næring. Fredede og historiske Skudeneshavn må være senter for den nye satsingen på reiseliv og turisme,

Helt til slutt:
Takk til Helge Torheim (UA) som stemte mot regionalt reisefond i formannskapet.
Han fikk mitt lokale hjerte til å banke fortere.

Mvh Atle Sommerfeldt

Les alt om:

Meninger Karmoynytt