Forretningsutvikler Jan Thore Lippestad, praktikant Madlen Shelcott og daglig leder ved Rogaland Ressurssenter, Anne Kristin Helgeland, er klare for å arrangere Bedriftenes dag

– Vi tror den møteplassen er tiltrekkende for mange

Skrevet av Ann Margit Grønstad
24.10.2019 11:59

Bedriftenes dag arrangeres for åttende gang på tirsdag og deltakerlisten er nesten fulltegnet.

AVALDSNES: Bedriftenes dag arrangeres i samarbeid med Rogaland Ressurssenter og Karmøynytt på Park Inn Hotel ved Flyplassveien 29. oktober. Arrangørene ved Rogaland Ressurssenter er i full gang med forberedelser. 

– Det er mye å gjøre og mange detaljer som skal på plass, sier daglig leder Anne Kristin Helgeland. Hun har god hjelp i Madlen Shelcott som har praksisplass ved ressurssenteret og skriver oppgave om viktigheten av nettverksbygging. Da er Bedriftenes dag midt i blinken.

– Det er det største nettverksarrangementet for næringslivet på Karmøy og en viktig møteplass, sier Helgeland.

 

Ti ledige plasser

Helgeland forteller at 160 deltakere er påmeldt til Bedriftenes dag. 

– Over halvparten meldte seg på før programmet var kjent, så vi tror den møteplassen er tiltrekkende for mange, sier hun. Helgeland forteller at bakgrunnen for at de tok initiativet til å skape en slik arena for nettverksbygging i 2011 var at det ikke eksisterte noe slikt fra før på Karmøy.

– Det ble godt mottatt, og det har vært fulltegnet de siste tre årene. Det blir det nok i år også, men vi har fremdeles ti ledige plasser, sier Helgeland.

 

Fokus på muligheter innen hav og byutvikling

Det er stort sett ledere og mellomledere fra industrien, tjenesteytende næringer og offentlig tjenesteyting som har meldt seg på, og over 90 % er fra Karmøy.

– Det er ikke bare store bedrifter, men også mindre bedrifter og gründere, sier Madelen Shelcott.

Det er også en av postene på programmet for dagen, kalt "Boller i ovnen" der nye gründere får presentere seg selv. Selve temaet for konferansen er " Et hav av muligheter", som Siv Jensen skal ha et innlegg om, og det blir også fokus på byutvikling på Karmøy. I tillegg blir det paneldebatt, markering av Rogaland Ressurssenters 30 års jubileum og vekst - og nyskaperprisen skal deles ut før det hele avsluttes med et foredrag av "hypokondorlegen" Ingvard Wilhelmsen.

– Det blir en spennende og variert dag. Vi gleder oss, sier Helgeland og Shelcott.

 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.