Aleksander Støkkebø (t.v.) og Margret Hagerup (nummer fire fra venstre) under besøket på NAV Karmøy.

– Vi merker at optimismen er tilbake

Skrevet av Ann Kristin Andreassen
11.08.2018 06:49 - OPPDATERT 11.08.2018 08:49

KARMØY: Hagerup og Stokkebø skal i løpet av sommeren besøke alle de 26 kommunene i Rogaland. Torsdag gikk turen til Karmøy. Rogaland er fylket med størst nedgang i arbeidsledigheten, og Karmøy er en av kommunene med veldig god utvikling, opplyser Aleksander Stokkebø.

Under besøket gikk turen til NAV Karmøy og vekstbedriften Aski.
– Ledigheten i Rogaland går ned, det skapes stadig flere jobber og vi merker at optimismen er tilbake. Samtidig kan vi ikke la det være en hvilepute. Fremdeles er det utfordringer å ta tak i, og regjeringens viktigste oppgave er å bidra til at flere kommer i jobb. Vi setter nå i gang med en inkluderingsdugnad, og da er det nyttig å komme seg ut og få flere innspill på veien, sier Stokkebø.

En ny sjanse

Han forteller at mange bedrifter er flinke til å inkludere, men at det fremdeles er et behov for flere bedrifter som vil være døråpnere til arbeidslivet. Oppfordringen til bedrifter på Haugalandet og Karmøy er å gi ungdom og andre som står utenfor arbeidslivet en ny sjanse til å få en fot innenfor.

– Det kan gi mye verdifullt tilbake til bedriften, i tillegg til at det betyr enormt mye for samfunnet og dem som får en mulighet. Det går gjetord om at arbeidet NAV Karmøy har gjort i forhold til flyktninger er forbilledlig. Vi fikk bekreftet inntrykket, sier han og fortsetter:

– Det tette samarbeidet mellom NAV og Voksenopplæringen har vært viktig. Det har også vært en styrke at folk på Karmøy er positive til å leie ut boligene sine og tilby mennesker i en vanskelig situasjon husrom og vennskap.

Også besøket på Aski imponerte stortingsrepresentantene.

– De gjør en viktig jobb for å kvalifisere og hjelpe folk ut i det ordinære arbeidslivet. Skal vi lykkes med inkluderingsdugnaden, er slike bidrag helt avgjørende. Vi trenger slike broer mellom arbeidssøker og arbeidsgiver.

Under besøket på Aski.

 

 

Les alt om:

Naeringsliv Karmoynytt