Biblioteksjef Hanne Mulelid.

– Vi må få til en felles tankegang om at vi er ett Karmøy - én kommune

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
19.08.2020 08:38 - OPPDATERT 19.08.2020 10:18

Hvordan samle kommunen, og hva er til beste for Karmøy? Det er temaet når Karmøydebatten avholdes neste uke.

KOPERVIK: Torsdag neste uke er det duket for nok en Karmøydebatt på biblioteket i Kopervik, denne gang med tittelen «Til beste for Karmøy!». Med ordstyrer Harald Dale i spissen vil representanter fra kommunens tre byer, samt en representant fra fastlandssiden få sjansen til å komme med sine innspill om hva som må til for å samle Karmøy en gang for alle. 

– Det er en debatt om hvordan en kan få byene til å samarbeide mer. Rett og slett få hele Karmøy til å snakke sammen og få ting til å fungere, forteller biblioteksjef Hanne Mulelid.  

Byutvikling, samarbeid og ikke minst det nye kulturhuset er noe av det som står på agendaen for kvelden. Og til stede under debatten vil også Anders Rundhaug fra Kulturhusgruppa være. 

– Det er jo blitt bestemt at det skal bygges nytt kulturhus. Da vil det bli spørsmål om lokalisering, og hva er da til beste for Karmøy? Folk er veldig patriotiske på Karmøy, men vi må kanskje begynne å tenke som én kommune. De gamle kommunegrensene henger fortsatt litt igjen, fortsetter biblioteksjefen som håper at debatten kan bidra til å endre den tankegangen.  

Et viktig tema å ta opp
Debatten som i utgangspunktet var lagt til tidligere i vår, ble utsatt på grunn av Covid-19. Nå ser biblioteksjefen frem til en kveld med saklig og produktiv diskusjon rundt dette med samarbeid og det å være en samlet kommune. 

– Det var trist å utsette, det er klart. Vi måtte jo stoppe alt som var av arrangementer, så nå gleder vi oss veldig til å sette i gang igjen. Vi må nok begrense hvor mange som kommer inn torsdag, men vi streamer debatten slik at folk kan sitte hjemme og få den med seg. 

– Jeg ser frem til å kjøre denne debatten. Biblioteket skal være en arena for samtale og debatt, og det er vi blitt etterhvert. Nå har vi kjørt en masse arrangementer, og vi er veldig glade for å ha Karmøynytt med som en samarbeidspartner der, fortsetter hun. 

 

Karmøydebatten er et samarbeid mellom Karmøy Folkebibliotek og Karmøynytt, og vil bli sendt direkte på Karmøynytt sine nettsider.

[annonse]