Flere frivillige i aksjon under ett av kursene.

- Vi hadde ikke klart oss uten dette

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
09.06.2019 20:29 - OPPDATERT 10.06.2019 08:45

Over 100 frivillige i Røde Kors Hjelpekorps Rogaland og Agder er i pinsehelgen samlet på Karmøy Folkehøyskole for å heve sin kompetanse.

Denne langhelgen blir det arrangert Pinseleir for Røde Kors Hjelpekorps. Over 100 Røde Kors medlemmer fra hele Rogaland og Agder er da samlet på Karmøy Folkehøyskole . 

- Det er kjekt. Man treffer jo mye folk fra andre Røde Kors avdelinger, men det er travelt. Jeg kan ikke si at jeg har sovet så veldig mye siden fredag, smiler leirsjef Sindre Ferkingstad fra Karmøy Røde Kors. 

Pinseleiren er en stor leir, og for å være vertskapskommune må man søke. For Karmøy Røde Kors har det nærmest blitt en tradisjon å holde leiren. Selv om det følger med mye arbeid håper hjelpekorpset på å få leiren også til neste år. 

- Det er en liten tradisjon at pinseleiren skal være på Karmøy. Karmøy har drevet lenge med den fra gammelt av når vi var delt i tre. Så da driver vi det videre nå, forteller Ferkingstad og fortsetter: - Men det er mye planlegging, og mye som skal fikses underveis. Jeg har sikkert snakket i telefon fem timer til dagen de tre siste ukene. Men det er absolutt verdt det. 

(Saken fortsetter under bildet.)


Leirsjef Sindre Ferkingstad forteller om hektiske dager med lite søvn i forbindelse med leiren.
Trenger tiden
Leiren varer helt til mandag ettermiddag og det er lange og innholdsrike kursdager deltakerne går gjennom disse dagene. 

- Vi kjører fem forskjellige kurs. Videregående førstehjelp, grunnkurs pedagogikk, smink og markør, ELSOR og et vannredningskurs. Mye av det som er her er videregående nivåer. De kjører de grunnleggende nivåene hjemme i de forskjellige korpsene, men her er det et høyere nivå, forklarer Sindre. 

Etter endt leir og kurs er det flere av deltakerene som blant annet får bli lagledere i søk og redningsoppdrag, både på vann og land. Her heves kompetansen i alle felt og Ferkingstad forteller at helgen er viktig for kompetansen i de lokale korpsene. 

- Det er kjempeviktig. Vi hadde ikke klart oss uten dette. Det er såpass lange kurs at vi trenger den ekstra dagen, sier han. 

(Saken fortsetter under bildet.)


Et av kursene denne helgen var grunnkurs i pedagogikk. 
Viser igjen
Ferdes man ute i nærmiljøet rundt Kopervik Folkehøyskole i disse dagene kan det hende man får se hjelpekorpset i full aksjon.

- Vi viser nok litt igjen, smiler Ferkingstad og fortsetter: - Fra i dag av begynner vann-delen av kurset. De kommer til å være mye ute på sjøen. Så har man lagledelsen ute i skogen, så de blir nok også lagt merke til. Førstehjelpskurset er jo her, så folk kikker litt ekstra når de går forbi og ser noen ligge der med «avkappet» arm. 

Foruten om den store pinseleiren har det også vært nok å ta tak i for det lokale hjelpekorpset denne helgen. Med flere arrangementer i kommunen har det vært alle mann i arbeid. 

- Det har vært en travel helg med både dette, The Beast og Kopervik Festivalen. Så denne helgen har vi hatt nærmere en 40 mann i sving med alt det som skjer på øya.


Går man i nærmiljøet rundt Kopervik Folkehøyskole denne pinsehelgen kan man regne med å se de frivillige i øvelse.