Vest Karmøy sjømannsforening investerer i eget lokale

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
23.08.2019 11:43 - OPPDATERT 23.08.2019 16:33

Håper det nye lokalet kan føre til vekst og nye medlemmer.

ÅKREHAMN: Under gårsdagens møte hos Vest Karmøy Sjømannsforening stemte flertallet for å kjøpe eget klubblokale. Dette etter at muligheten til å kjøpe en andel i samme bygg som Åkra Blå Kors og Norwegian Maritime Services meldte seg. 

- Jeg fikk greie på det på 17. mai at de skulle begynne å selge andeler der borte, forteller styremedlem Kjell Signar Kristoffersen. 

Det å kjøpe eget har vært et tema som har vært tatt opp i foreningen flere ganger tidligere, men det var viktig for foreningen at rett mulighet bød seg. 

(Saken fortsetter under bildet.)


Det nye lokalet ligger helt nede ved sjøen og har egen kai. 
- Vi har diskutert det tidligere - å kjøpe, men så fikk vi ikke den tomten vi hadde lyst på. Så har det vært noen hus utenom, men det har ikke vært helt det store, men nå synes jeg vi har funnet en god plass. Her så vi en mulighet til å komme oss helt ned til sjøen, fortsetter Kristoffersen. 

Nå venter en god del dugnadstimer for å få det nye klubblokalet i Sjøenvegen klar for bruk. Vegger skal rives ned og karene ser frem til å få et luftig og åpent lokale med store vindusflater ut mot sjøen. 

- Dette lokalet er 15-20 m2 større, så det blir en åpnere og enklere romløsning, sier Kjell Signar som håper at investeringen også kan gi litt ekstra penger i kassen som følge av økt mulighet for utleie. 

- Kanskje enda flere vil leige lokale hos oss nå, så vi håper det blir en ny giv. 

(Saken fortsetter under bildet.)


Stemmeopptelling på møtet torsdag kveld. 
Håper på vekst 
Som følge av nye lokaler ønsker foreningen å fornye seg å få inn nye medlemmer. 

- Vi håper at dette kan lokke til oss ungdommer og yngre folk, forklarer nestleder i foreningen Torleif Ritland og utdyper: - Vi er ikke bare for sjøfolk, vi ønsker også sjøinteresserte. Man trenger ikke være sjømann for å bli medlem i foreningen, vi har medlemmer som ikke har vært på sjøen i det hele tatt. 

Hver dag fra klokken 11 og utover kokes det kaffe og drøses nede i de nåværende lokalene. Karene forteller om et godt og sosialt samhold, noe som kommer til å fortsette i Sjøenvegen. 

- Vi har veldig høy takhøyde. Her diskuterer vi alt mulig og fyker nesten i tottene på hverandre. Så møtes vi til kaffe igjen dagen etterpå, smiler Kristoffersen.

Han understreker at nye medlemmer er viktig for kontinuerligteten til foreningen og driften videre. 

- Snittalderen er 75 år, vi er nødt til å få den ned. Så vi ønsker yngre folk inn på banen, slik at en kan drive videre.