May Synnøve Rygh (KrF) vil videreutvikle SLT-modellen i kommunen.
Leserinnlegg:

«Veabygda har igjen vist at dugnadsånden lever i beste velgående»


Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir utrykk for skribentens meninger og holdninger. Du kan sende inn leserinnlegg til oss i Karmøynytt her.

MENINGER: Det er krig i Europa. Uvirkelig scener utspiller seg gjennom tv - skjermer, og live gjennom sosiale medier. Krigen i Ukraina er hjerterå og brutal. For millioner av mennesker fra dette vakre landet litt lengre øst for oss, ble 24. februar starten på et mareritt som ingen vet når eller hvordan vil ta slutt. Livet slik de kjente det ble brått lagt i ruiner, for mange helt bokstavelig. Hus er jevnet med jorden. Mennesker er utsatt for ondskap vi ikke trodde var mulig i Europa anno 2022. Drap, voldtekter og mulige krigsforbrytelser. Russiske krigshandlinger har drevet millioner på flukt. 

Under andre omstendigheter er Nasjonalt mottakssenter på Råde første stopp for asylsøkere. Masseflukten førte fort til sprengt kapasitet på Råde, og lokale politikontor har bistått med registrering.

Lokal ankomst og registrering ble dermed løsningen for et trettitalls mennesker fra Ukraina som ankom direkte fra krigen, til  vakre og trygge Veavågen. Takk til politiet i både Haugesund og Kopervik for måten dere har håndtert oppgavene på. Veabygda har igjen vist at dugnadsånden lever i beste velgående. Givergleden er enorm, og hjerterommet enda større. Frivillige har stilt opp med husrom, mat, klær og utstyr. Frivillige har organisert og koordinert aktiviteter. Frivillige har vært guide. Frivillige har lyttet. Frivillige har grått sammen med. Frivillige har ledd sammen med. Frivillige har inkludert i sitt nettverk. Frivillige har engasjert i sitt nettverk. Frivillige har stilt opp med transport. Frivillige har fått nye venner. Frivillige har fått utfordret engelskkunnskapene sine. Sist men ikke minst; frivillige har blitt rå på google translate.

I snart seks uker har frivillige gjort det mulig for våre ukrainske medmennesker å leve verdige liv i sitt nye midlertidige hjemland.

Uten frivilligheten hadde dette rett og slett ikke vært mulig. En stor takk!

May Synnøve Rygh