Utstedt farevarsel, men...

Karmøy har flere vindfulle dager i vente, men i følge meteorologen er det ikke sikkert været blir så ille, tross alt.


VÆRET: I følge meteorologisk institutt vil vindretningen endre seg fra og med i kveld, hvor det vil starte å blåse opp. Flere steder i fjellet, hvor det kan komme opp i full storm. Det er utstedt hele elleve farevarsel på gult nivå i både Rogaland, Vestland og deler av Agder. 

Yr.no viser at vindkastene kan komme opp i 26 meter i sekundet i Kopervik både onsdag og torsdag. Men, statsmeteorolog Rannveig Eikill tror Karmøy muligens vil bli skånet for den verste vinden. Om det skjer kan Karmøybuene glede seg over en lengre periode med fint oppholdsvær. 

– Det er kraftig østavind som vil prege værsituasjonen over de neste dagene. Vindkastene blåser over fjellet og slår ned flere steder på Vestlandet. Det ser ut til at nedbøren, denne gangen vil holde seg øst for fjellene, sier hun.

Meteorologen tror Karmøy nå går inn i en periode med tørt vær, hvor solen også vil titte frem over de neste dagene. 

– Farevarselet for vind gjelder frem til og med fredag, men det blir mye oppholdsvær for Karmøy sin del. Temperaturene vil falle til under ti grader over de neste dagene. Om vinden uteblir og klarværet melder seg, kan det være en mulighet for nattefrost, forteller meteorologen. Rannveig Eikill.