Kopervik kirke. Arkivfoto.

Utsetter konfirmasjoner til høsten

Skrevet av Kent Olsen
16.03.2020 21:47

Karmøykirkene følger anbefalingen fra Kirkerådet og utsetter vårens konfirmasjoner til høsten.

LIVSSYN: Det melder kirkevergen Kjetil Osnes Bøe og fungerende prost, Lars-Tore Anda, i en pressemelding mandag kveld.

– Vi kommer tilbake til dere med nye datoer, skriver de i e-posten.

Tidligere mandag sendte Den norske kirke ut en e-post der de anbefalte at konfirmasjoner blir utsatt etter å ha fått flere spørsmål om dette.

– Vi ønsker å åpne kirkerommene våre så snart som mulig, men vi vet ikke hvor lenge denne spesielle situasjonen vil vare. For mange er konfirmasjon en stor familiebegivenhet, og jeg har forståelse for at dette er krevende, sier konstituert preses i Bispemøtet Atle Sommerfeldt i e-posten.

Påskefeiring på nett

I e-posten skriver Den norske kirke at de jobber med å være til stede for folk på nett og telefon, og at det innebærer planlegging av et annerledes tilbud i påsken.

– Mange med meg vil nok savne å synge «Påskemorgen slukker sorgen» i kirken første påskedag, men jeg inviterer alle til å være med i fellesskapet med sendinger fra NRK på TV og radio og på nett, sier Sommerfeldt, og understreker at kirkedørene vil åpne igjen så snart situasjonen normaliserer seg.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.