Urige Buta løper Karmøy maraton

Buta løper for Haugesund idrettslag og har mål om maraton- OL i Rio i 2016.

Leder for Karmøy maraton, Geir Olsen, forteller at han fikk Buta med på laget forrige helg.

– Buta ringte for å høre om han kunne sitte på med oss i styret i Karmøy maraton til 3-sjøersløpet i Stavanger i helgen. Det fikk han selvfølgelig, og på den turen klarte vi å få han til å melde seg på Karmøy-maratonen, sier Olsen.

Buta har løpt maraton på tiden 2.09.27, og halvmaraton på 1.01.48. Hans tider i halv- og helmaraton ville vært norske rekorder, men på denne tiden startet Buta for Etiopia.

– Karmøy Halvmaraton tar Buta som en god treningsøkt, men med det vil han trolig lett vinne, og sette en flott løyperekord på distansen, som vil være vanskelig å slå, sier Olsen.

Vil motivere andre

Han håper at Buta sin deltakelse i Karmøy maraton vil gjøre løpet enda mer attraktivt.

– Buta er Norges beste maratonløper, og hans deltakelse vil helt klart heve nivået på løpet. Jeg håper at andre løpere vil prøve å måle seg opp mot Buta, sier Olsen.

I tillegg til pengepremier til de seirende deltakerne vil det også bli delt ut pengepremie for ny løyperekord, noe Olsen tror vil trigge Buta litt ekstra.

– Løyperekorden for Karmøy maraton er på én time og 15 minutter, Butas rekord er på rett over én time, så jeg tror nok han skal klare rekorden uten altfor stor anstrengelse, sier Olsen.

Buta selv tar halvmaratonet som en god treningsøkt, og ønsker å motivere andre til å gjennomføre løpet.

– Jeg gleder meg veldig, og har meldt meg på for å motivere andre. Det er ekstra kjekt med lokale løp, sier Buta.

Kommer du til å gå for en ny løyperekord?

– Helt sikkert, smiler Buta.

Les mer om:

Sport Karmoynytt