UniSea med beviset på at de er årets Vekst- og nyskaper.

UniSea er årets Vekst- og nyskaper

Skrevet av Kent Olsen
30.10.2020 15:35 - OPPDATERT 05.11.2020 00:18

Karmøynytt sendte direkte fra overraskelsesbesøket.

VEKST- OG NYSKAPERPRISEN: På grunn av koronaviruset ble det ikke arrangert Bedriftenes Dag i år. Likevel fant en rom for å dele ut årets Vekst- og nyskaperpris.

Utdelingen skjedde med et overraskelsesbesøk på kontoret til UniSea i Skudeneshavn klokken 14.00 tirsdag med direktsending på Karmøynytt sin Facebook-side. Den videoen kan du se i reprise over.

– Tusen takk. Vi har jobbet hardt i 23 år med stein på stein for å komme hit vi er i dag. Det å bli anerkjent på denne måten, på vegne av alle dyktige kollegaer, det setter vi utrolig stor pris å. Tusen takk. Vi tar det som inspirasjon til å stå på videre, sier Kurt Roar Vilhelmsen fra UniSea.

Les mer om UniSea her: UniSea jobber med digitalisering av alt som flyter

Vekst- og nyskaperprisen deles ut av Rogaland Ressurssenter og Karmøynytt sammen med Skudenes & Aakra Sparebank og Karmøy kommune. Juryen består av Alf Inge Flokketvedt, Per Velde, Svein Sund fra Gasnor og Kristine Skeie fra Kopervik Group.

Her er juryens begrunnelse:

Innovasjon – Etter hvert en veletablert som holdt på en stund, over 20 år. Startet fra ingenting med lokal kompetanse og eiere. Utviklet nye virksomhetsområder og produkter i takt med utviklingen og behovene hos kundene og kravene utenfra. 

Kompetanse – Er en kompetansebedrift. Utvikling, teknologi, systematisering, effektivisering, digitalisering er nøkkelbegrep i selskapet. Krever både teknisk og digital kompetanse, men også utstrakt bransjekunnskap for å forstå kundenes behov for løsninger. 

Forretningsidé – En forretningside med globalt potensiale. Samhandling uavhengig av språk og kompetansegap gir store krav til brukervennlighet. Derfor er dette en hovedfaktor. 

Marked – Gått fra en lokal leverandør til lokale kunder, til nå å ha 95% av de norske offshore rederiene som kunder. Jevn vekst over mange år. Foreløpig lokalisert i Skudenes, og to mindre kontorer i Norge, Bergen og Ålesund. Kundene er imidlertid fra hele verden. De siste årene har stadig større andel av veksten komt globalt, og potensialet er stor. Enten være stor og generell eller liten og spesiell. Vinneren vil være det siste. 

Lønnsomhet – Siste tre år vokst fra 36 mill. i omsetning i 2017 til 68 mill. nå i 2019. Resultat fra 4,7 mill. i 2017, 10,9 mill. i 2018 og 17,6 mill. i 2019. Solid egenkapitalandel på over 32%. Dette er svært gode tall / utvikling.

Lokal verdiskapning – Bedriften har pt. 32 ansatte lokalt i Skudenes. Bedriften legger stor vekt på arbeidsmiljø, trivsel og kontor-fasiliteter. Bevisst på å bruke lokale underleverandører.