Asbjørn Engenes (Sveio IL), André Lønning Hovland (Bømlo IL), Benjamin Bygnes (Kopervik IL) og Andreas Endresen (Skudenes UIL). Foto: FKH.no

Ung duo fra Karmøy signerte proffkontrakter

Skrevet av Kent Olsen
16.06.2019 12:00 - OPPDATERT 16.06.2019 12:06

Benjamin Bygnes (15) og Andreas Endresen (16) signerte proffkontrakt sammen med André Hovland Lønning (15) og Asbjørn Engenes (15).

FOTBALL: I pausen i kampen mellom Brann og FKH på Haugesund stadion ble kvartetten presentert for publikum etter at de nylig har signert proffkontrakt med klubben.

Det melder FK Haugesund på sine nettsider søndag.

Bygnes har en fortid i Kopervik IL, men har de siste sesongen spilt på aldersbestemte lag for FKH. Han har også vært på treningsopphold hos Benfica, og ble blant annet kalt inn til samling hos det norske G15-landslaget. 

Endresen fra Skudenes har også spilt for aldersbestemte lag i FKH, og har også fått prøve seg hos FKH 2 og det norske G16-landslaget.

– Det er veldig sjelden at 15- og 16-åringer tilbys proffkontrakter i norske fotballklubber – også hos oss – men er et tydelig signal på at dette er spillere vi har veldig stor tro på. Det gror veldig godt i fotballen på Haugalandet og i Sunnhordland og arbeidet som gjøres ute i breddeklubbene har aldri vært bedre, sier Eirik Opedal til fkh.no.