PEDERSEN Jesper, LW11, NOR, Men's Giant Slalom at the WPAS_2019 Alpine Skiing World Championships, Kranjska Gora, Slovenia

Tyver stjal Jespers nye slalåmski

Skrevet av Kent Olsen
27.04.2019 10:47 - OPPDATERT 27.04.2019 12:47

SPORT: Klokken 06.30 skulle trener Hans Blattmann ned i garasjen der utstyret til para-alpinlandslaget er. Da merket han at Jespers nye verdenscupski var blitt borte i løpet av natta.

– Jeg synes ikke veldig mye om dette. Det er rimelig skuffende at folk ikke har sperrer. Selvfølgelig, hvem som helst kunne tatt skiene og gått, men det er å faktisk gjøre det. Det er skuffende at folk ikke respekterer andres eiendom, sier trener Hans Blattmann på telefon til Karmøynytt.

World cup-skiene er av typen Head, er 165cm lange og er merket med JSP 2-18.

– Det er ikke ski du får tak i. Det er ski som er hentet fra Østerrike og er tipp topp racingutstyr. Skiene er kodet som er linket til Jesper. En kan lese av skiene og hvem de hører til, forteller Blattmann, som også forteller at det ble satt på nye bindinger så sent som i går.

Han regner ikke med å få skiene tilbake.

– Håpet er vel egentlig null. Det er bonus hvis vi får de tilbake, men det tviler vi på. De som har vært så freidige og frekke og har tatt skiene tror jeg neppe leverer dem tilbake, sier han.

Lignende ski ble stjålet fra Jesper natt til lørdag.

Ikke en gullgruve

Blattmann forteller at det å drive paraidrett ikke er en gullgruve, og at de prøver å få maks utav de ressursene de har.

Derfor er det ekstra skuffende for dem når de får slike tilbakeslag.

– Jeg synes det er kjipt og utrolig dårlig gjort, sier han, og forteller at de har sendt melding til politiet på Facebook og vil kontakte dem på mandag for en anmeldelse.

På Facebook-kontoen til politiet i Hardanger skriver de at de har fått informasjon som kan tyde på at det har vært omreisende tyver i området Seljestad/Røldal de siste dagene.

– Kjennetegnene på en bil er stjålet, og vi mistenker blant annet at en snøfres også er stjålet, skriver Politiet i Hardanger.

Trener Hans Blattmann.

Les mer om:

Sport Karmoynytt