Arkivfoto

Tysvær foreslår å utsette avgjørelsen rundt en ny hovedbrannstasjon

Skrevet av Jarl Vidar Meling
08.06.2018 06:04 - OPPDATERT 08.06.2018 08:04

BRANNSAMARBEID: Flere lokale politikere jobber nå febrilsk med å redde Haugaland brann og redning IKS etter at formannskapet onsdag enstemmig satte foten ned for et videre samarbeid. Konflikten mellom Karmøy og Haugesund virker svært fastslås.

Tysværordfører Sigmund Lier påpeker i et forslag som han  har sendt ut til alle de ni eierkommunene at regionen står foran store utfordringar og mange oppgaver som skal løses.

– Noen av de kan gjennomføres kommunalt, andre mellom kommuner og flesteparten gjennom store regionale fellesløft. Haugaland Brann og Redning er et slikt prosjekt. Brann IKSèt skal være operativt fra sommeren av og ansettelsene og overføringene av brannmenn har startet for fullt, skriver Lier i forslaget.

I forslaget som nå er sendt ut foreslår Tysvær kommune å utsette arbeidet med å etablere en hovedbrannstasjon i fem år. De forslår samtidig å fortsette arbeidet med å utvikle selskapet gjennom dagens stasjonsstruktur.

– Som en av eierene opplever Tysvær kommune situasjonen vi har satt oss i som vanskelig og utfordrende, heter det i skrivet.

Det nye selskapet skal etter planen være operativt fra 1. juli.