Advokat Stian Kristensen representerer mannen som er siktet i Birgitte Tengs saken. Foto: Carina Johansen / NTB

TV 2: Ikke funn av søk på «nøkkelord» hos Tengs-siktet

Politiet har undersøkt mobilen og datamaskinen til mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengsuten å finne søk på ord som «DNA» og «Kripos», ifølge TV 2.


Ifølge kanalen er disse – sammen med ord som «Tengs» og «Sjødin» (navnet på forsvareren til den senere frikjente fetteren) – nøkkelord som politiet har lett etter i 51-åringens søkehistorikk.

Den siktedes forsvarer, advokat Stian Kristensen, har tidligere uttalt at han tror medieutspill fra politiet skjedde med mål om å utløse en reaksjon fra den senere siktede mannen, for eksempel i form av søk på internett.

Etter hva TV 2 kjenner til, har politiet for perioden fra 2017 fram til pågripelsen i september i år ikke funnet treff på noen av nøkkelordene de har lett etter.

– Dette viser at min klient ikke har vært opptatt av Birgitte-saken, sier forsvareren.

Sørvest politidistrikt opplyser til TV 2 at de ikke ønsker å kommentere konkrete etterforskningsskritt.

Den 51-årige mannen nekter for å ha noe med drapet å gjøre. Han er i tillegg mistenkt, men ikke siktet for drapet Tina Jørgensen i 2000, men nekter også for det.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.