Tuastadrevyen settes på pause etter 26 sammenhengende år med forestillinger

Skrevet av Øystein Merkesvik
13.03.2019 13:56 - OPPDATERT 13.03.2019 14:56

KULTUR: – Det er litt vemodig, sier Kenneth Halleland som har vært primus motor for revyen som har blitt spilt i 26 år på rad på Tuastad Grendahus. 

Helt siden han var 27 år gammel har han stått i spissen for den årlige revyen som har samlet fulle hus og vært en bærebjelke i aktivitetene på det lokale grendahuset. Tirsdag kveld meddelte han via Facebook at det nå blir en tatt en pause og at det ikke blir revy til høsten. 

– Dessverre er det blitt slik at folk ikke har tid lengre. Det er mange som sloss om de samme frivillige kreftene og ofte blir det slik at interesser som tar mest tid må vike, sier han. 

Kenneth Halleland (t.v) har i alle år vært en pådriver for revyen på Tuastad.

Måtte starte nå

Halleland forteller at han hadde klart for seg hvilket stykke som skulle settets opp til neste forestilling som tradisjon tro skulle spilles i oktober. Men manglende interesse for å delta  både på og utenfor scenen har ført til at han skrinlegger planene, for denne gang. 

– Vi hadde vært nødt til å gå i gang med planleggingen nå i mars, dersom vi skulle rekke alt, forklarer han. 

Mange dugnadstimer

Regissøren legger ikke skjul på at det er en stor jobb og mange dugnadstimer som legges ned hevert år for å arrangere den populære revyen. Bare i de ulike komiteene som tar seg av alt fra borddekking til sminke og konstymer, trengs det mellom 20 og 30 personer for at alt skal gå knirkefritt. Selv har han lagt ned flere tusen timer av fritiden sin gjennom årenes løp for å arrangere revyen.

– Det blir en merkelig følelse til høsten når jeg ikke skal holde på med dette, sier han. 

Samlende for bygda

I følge Halleland oppstod ideen om Tuastad revyen under et møte i bygdeutvalget i 1991. Og det er få revyer i distriktet som kan skilte med like lang fartstid som Tuastadrevyen. Hele 26 år har Tuastad grendahus blitt fylt med lokale sketsjer laget av lokale folk med lokale artister. Og det er nettopp den nære gjenkjennbare tematikken som gir noe av suksessen, fortalte Halleland i et intervju med Karmøynytt i forbindelse med 25-års jubileet. 

– Revyen er veldig samlende både for bygda og for Vormedal generelt. Samtidig ser vi at folk også kommer fra andre steder på Haugalandet for å se revyen. Det er en fin mulighet til å få med seg både kultur og til å være sosial samtidig, fortalte regissøren.

Les alt om:

Kultur Karmoynytt