Håkon Solberg, May Kristin Pettersen og Thomas Torsen er klare for Nordisk mesterskap i karate i helgen. Foto: Privat

Tre utøvere fra Åkra og Håvik til Nordisk mesterskap i karate

Skrevet av Ann Margit Grønstad
21.11.2019 19:00 - OPPDATERT 22.11.2019 12:06

Håkon Solberg, May Kristin Pettersen og Thomas Torsen i Sentrum Karateklubb er tatt ut til å delta for Norge i Nordisk mesterskap i Danmark lørdag.

KOPERVIK: Nordisk mesterskap i karate blir i år arrangert i Danmark, og tre utøvere fra Sentrum Karateklubb i Kopervik er i kveld på vei til Kolding for å representere Norge i mesterskapet som går av stabelen på lørdag.

– Håkon Solberg (kata), May Kristin Pettersen (kumite) og Thomas Torsen (kata) er de vi har valgt å sende til Nordisk. De har tidligere kvalifisert seg på en samling i Oslo, og deltakelsen i Nordisk er et resultat av prestasjoner de har gjort i NM, sier trener og hovedinstruktør i klubben, Alf Ronny Fagerland. Han har god tro på en mulighet for plassering.

–  Vi bør ha potensiale til å få en pallplass. Det er tre kjempegode utøvere, og det blir veldig spennende, sier Fagerland, og forteller at klubben tidligere har gjort det bra i Nordisk mesterskap.

Første internasjonale konkurranse

Karmøynytt snakker med gjengen i det de er underveis til Stavanger og Danmarksbåten.

– De har vært med i flere nasjonale konkurranser før, men det er første gang at de deltar på en internasjonal konkurranse. Det er stor stas at de har blitt tatt ut til Nordisk og at de får konkurrere med det norske flagget på brystet, sier pappa til Thomas, Tom Arne Torsen. Håkon, May Kristin og Thomas er enige i det.

– Vi gleder oss! roper de tre karateuøverne fra baksetet.

Også fire utøvere fra Haugaland Karateklubb er tatt ut og dermed er regionen godt representert i Nordisk i år.

 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.