Foto: Sjøfartsdirektoratet.

Tre personer omkom i fritidsbåtulykker i juli

Skrevet av Kent Olsen
03.08.2020 14:01

Lavere enn forventet, sier Sjøfartsdirektoratet.

SOMMER: I forkant av årets sommer fryktet Sjøfartsdirektoratet en god del flere fritidsbåtulykker i juli med tanke på mange nye fritidsbåtbrukere og stor reiseaktivitet. Resultatet er dog under halvparten omkomne sammenlignet med fjorårets tall.

– Selv om vi selvsagt skulle ønske det ikke var omkomne i det hele tatt så hadde vi nok fryktet enda flere omkomne denne sommeren, med tanke på at de fleste nå har lagt ferie- og fritidsaktivitetene til Norge. Selv om det nok er flere forhold som spiller inn, eksempelvis været, så tror jeg også at økt bevissthet på sikkerhet har bidratt til at tallet ikke ble høyere, sier fungerende sjøfartsdirektør Lars Alvestad.

Totalt syv personer omkom i forbindelse med bruk av fritidsbåt i fjor. I år er tallet tre. Likevel ser en ut til å komme ut med like mange omkomne for hele året i 2020 sammenlignet med 2019.

– Det er fortsatt noen måneder igjen av båtsesongen så jeg håper jo selvsagt at den positive trenden fra juli holder. Det er i så fall opp til den enkelte å ta sine enkle forhåndsregler som å bruke vest, skaffe seg kompetanse, være edru og ta hensyn til vær og vind, sier Alvestad.

Oversikt over antall omkomne i juli de siste årene. Tall fra Sjøfartsdirektoratet.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.