Trapper opp 4G-dekningen i Karmøy

Den siste tiden har Telenor jobbet særskilt med å utvide mobildekningen på 4G på Haugalandet. Arbeidet har blant annet resultert i bedre dekning innendørs og utendørs i Karmøy kommune. De nye signalene på 4G dekker Skudesneshamn sentrum, Lahammar, Varnavikvn og Losvn og Syre.   I løpet av de neste to månedene er det også planlagt å oppgradere Kopervik og Ramnastein basestasjoner. Kopervik mobilstasjonen vil dekke Kopervik og omegn, mens Ramnastein gir 4G-signaler til Sandve sør og nord, Mjølhusvegen, Vestre Karmøyvegen og Lie.

Telenor gjennomfører et radikalt løft for å sikre at nordmenn skal kunne surfe med mobilen overalt i Norge der Telenor har dekning. Det innebærer en omfattende utbygging og oppdatering av fjerde generasjons mobilnett (4G) i Norge. (Se faktaboks nederst)

– Per i dag har 9 av 10 av Norges befolkning 4G-dekning fra Telenor. Innen utgangen av året skal rundt 95 prosent i landet ha fått 4G, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Telenor skal være den ubestridte dekningslederen i Norge, og sikrer nå internett til alle via mobilnettet gjennom å bygge 4G på alle steder der selskapet i dag har dekning.

– Dagens raske utvikling med smarttelefoner og nettbrett stiller økte krav til mobilnettet, og med 4G tar vi et viktig steg mot økt kapasitet, høyere hastigheter og bedre surfeopplevelser. Både i byene og i distriktene opplever våre kunder dette store dekningsløftet, og kundene våre skal alltid være sikre på at de har den beste mobilopplevelsen på data og tale der de bor, jobber og ferierer, sier Amundsen.

– Vi bygger ut mobilnettet raskere enn vi tidligere har estimert. I løpet av våren i 2018 vil 99,8 prosent av befolkningen ha 4G-dekning fra Telenor, avslutter dekningsdirektøren.

Les mer om:

Naeringsliv Karmoynytt