F.v. Knut Håkon Einarsen i Storhall Karmøy og Øystein Vea i Vea Turlag.

Trakk over 100 ut på tur

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
29.09.2019 14:19

Søndag ble Haustsletten arrangert for tredje år på rad.

VEA: Nok en gang inviterte Vea turlag og Karmøy Storhall store og små til en aktiv dag ute i marka. Som vanlig ble det merket opp tre ulike ruter med forskjellig vanskelighetsgrad. 

– Da har vi merket opp tre ruter. En som er veldig familievennlig, en som er litt lengre, og den lengste som er for de som har lyst til å ta seg litt ut, forteller Knut Håkon Einarsen i Storhall Karmøy. 

(Saken fortsetter under bildet.)


Jenny, Ola og Lars var tre av mange som var ute og gikk Haustsletten i dag. 
For Vea Turlag, som har lagt ned mye tid og arbeid i å utbedre løypene er det stor stas å se at så mange bruker dem aktiv. 

– Vi har jobbet mye i løypene. Før vi begynte var mange av stiene vanskelige å se, nå er de godt opptrådte. Det er mange folk som går i marka og vi får veldig mye positive tilbakemeldinger på det som er gjort, forteller Øystein Vea. 

(Saken fortsetter under bildet.) 


Både tobeinte og firbeinte deltok under Haustsletten. 
Ønsker å få flere ut på tur
Turlaget og Karmøy Storhall arrangerer også Vårsletten på våren. Målet bak arrangementene er å få enda flere til å ta i bruk den flotte naturen. 

– Det er for å få enda flere ut i den fine naturen vi har. Det føler vi at vi klarer. Målet vårt er jo å ha flest mulig i aktivitet. Vi har utrolig stor aktivitet her inne i storhallen, og nå får vi enda flere folk som kommer innom, sier Einarsen. 

Vea og Einarsen har registrert rundt 100 turgåere denne søndagen. Noe de er godt fornøyd med - til tross for en liten nedgang fra tidligere år. 

– Nå er det flere arrangementer i bygda vår i dag, derfor er det litt mindre folk enn det hadde vært, men en hundre mann har registrert seg, og vi er veldig godt fornøyde, avslutter de.


Etter turen ble det solgt lapskaus, pølser og kaffe i kiosken inne i Storhallen.