Trygve Toskedal Larsen fra Karmøy har likevel ikke kvoteplass i Paralympics og må bli hjemme. Foto: Geir Olsen / NTB

Toskedal Larsen mister plassen i Paralympics

Norges tropp til Paralympics i Beijing er redusert fra 16 til 14 utøvere fordi to av de uttatte likevel ikke har kvoteplasser.

Utøverne det gjelder er langrennsløper Trygve Toskedal Larsen og alpinist Magnus Valø Balchen. Olympiatoppen har påklaget avgjørelsen om Balchen og vil kjempe for hans deltakelse.

For Larsens del er årsaken feil fra norsk side i kvoteregistreringen.

– Ved den siste allokeringsrunden viser det seg at vi har beregnet én utøver for mye på langrennskvoten. Det er mitt ansvar at dette ikke ble avdekket tidligere, og jeg beklager konsekvensene dette får for utøveren, sier Cato Zahl Pedersen, som er norsk hovedleder, i en pressemelding.

Trygve Toskedal Larsen har uttalt seg til VG om hendelsen. 

– Jeg fikk en telefon fra Cato (Zahl Pedersen) på fredag om at det ble gjort en gedigen miss, og at plassen røk. Det var jo rett og slett et lite sjokk, sier Trygve Toskedal Larsen til VG.

– Det skal jo ikke skje. Vi driver og jobber med dette i en fireårsperiode og legger ned alt for å nå målene våre. At det da skal skje en feil inne på OLT som er så dyktige, det skal ikke forekomme. De må gjøre noe med rutinene, slik at dette ikke kan skje igjen, uttaler han til avisen.

Balchen fikk på sin side bekreftet kvoteplass i kraft av sine gode resultater i vinter, men senere kom kontrabeskjed fra IPC (Den internasjonale paralympiske komité) og arrangøren. Begrunnelsen var at han ikke er kvalifisert fordi han ikke hadde internasjonal lisens i fjor.

– Dette er en regelhenvisning vi ikke godtar, og saken er påklaget til IPC. Det kan ikke være riktig at utøvere som er gode nok inneværende sesong ikke får delta i Paralympics fordi de ikke konkurrerte foregående år, sier Zahl Pedersen.

– Vi gjør det vi kan for å få Magnus til start, og vi avventer en endelig avklaring.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]