Per Steinar Lie. Arkivfoto: Ivar Benjamin Østebø.

– Torvastad har vært verdens beste jobb

Skrevet av Ann Margit Grønstad
23.10.2019 13:22

Kulturhusleder Per Steinar Lie ved Torvastad kultursenter vil avslutte på en skikkelig måte før han går over i ny stilling på nyåret.

TORVASTAD: Haugesunds Avis meldte mandag at kulturhusleder ved Torvastad kultursenter, Per Steinar Lie, har fått ny jobb.

Lie har jobbet som kulturhusleder i 14 år, og har i løpet av denne tiden hjulpet mange ungdommer fra hele Karmøy opp og frem spesielt innen sang og musikk. Nå har han sine siste måneder i stillingen før han på nyåret går over i ny jobb som leder for alle kultur- og bydelshusene i Haugesund kommune.

– Det er mange av ungdommene som har lurt på hva som skjer nå, men de har fått beskjed om at de er i trygge hender. Det er mange andre flinke folk i etaten også som har god kompetanse, sier Lie. Han forteller at han har lyst til å avslutte på en skikkelig måte, og at alle arrangement går som planlagt fremover.

– Vi holder på med Torvastad Rock City 4, som er en plateutgivelse med lokale grupper, vi har to Torvastad Sessions igjen dette året, og vi skal sette sammen en Vinterrock konsert for ungdom, sier Lie. Lie var med å starte Torvastad Sessions, som er en konsertserie rettet mot et voksen publikum.

– De som overtar må vurdere om de vil fortsette med konseptet, men det har vært en suksess til nå, sier Lie. 

 

Blir vemodig å slutte

Lie forteller at han syns det er vemodig å slutte, og at han har følt seg veldig hjemme i jobben som kulturhusleder ved Torvastad. Han trekker frem at det har vært spesielt kjekt å få tilbakemeldinger fra ungdommer som har takket for at han har vært med å bidratt til deres musikk karrierer, og at de som har flyttet fra Karmøy fortsatt er interessert i hva som rører seg på Torvastad kultursenter. 

– Jeg har også hatt supergode kollegaer rundt om på de andre kulturhusene og på Torvastad skole, og jeg har hatt en fantastisk sjef i John Arve Hveding. Han er et forbilde for hvordan jeg vil gjøre ting i den nye jobben i Haugesund, sier Lie. Han forteller at når det dukket opp en stilling i Haugesund, var det naturlig for han å søke.

– Torvastad har vært verdens beste jobb, men det var naturlig for meg å søke på den andre jobben når muligheten kom. Jeg har alltid tenkt at det er noe med den plassen du kommer fra. Det er fint å kunne påvirke noe og gjøre noe der du bor, sier Lie. 

 

– Har gjort en fantastisk jobb

Oppvekst og kultur-sjef i Karmøy kommune, Bjørn Andersen, fikk oppsigelsen til Lie på mandag, og forteller at de gjerne skulle hatt Lie med videre på laget.

– Han har gjort en fantastisk jobb i kommunen og vi skulle gjerne hatt han med oss videre, men vi respekterer valget hans og ønsker han lykke til i ny jobb, sier Andersen. Nå skal kommunen snart i gang med å rekruttere en ny kulturhussjef, men Andersen tror ikke det vil bli vanskelig.

– Det er et relativt godt musikk - og kulturmiljø på Karmøy, sier Andersen. 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.