Tor Inge Jakobsen med en av de mange underskriftsbøkene som nå er i omløp.

Tor Inge samlet inn 8.000 underskrifter for å redde legevakten - nå aksjonerer han for sykehjemmet

Skrevet av Øystein Merkesvik
18.07.2018 04:10 - OPPDATERT 18.07.2018 06:10

SKUDENESHAVN: i 2013 samlet Tor Inge Jakobsen inn 8.000 underskrifter for å bevare legevakten på Åkra. Den gang valgte politikerne å lytte til det store engasjementet blant innbyggerne og sørget for at byen fikk døgnåpen legevakt.

Nå er Jakobsen kampklar igjen etter at det er skapt usikkerhet rundt fremtiden til sykehjemmet i Skudeneshavn. Ingen vet enda hva som vil skje med institusjonen etter at pasientene flyttes til Vea i september. Jakobsen frykter at dette kan bety kroken på døren for tilbudet til de eldre og pleietrengende i byen.

– Det er foreløpig ikke satt av en eneste krone til å bygge om eller oppgradere sykehjemmet. Jeg er redd for at det blir stående tomt, sier han til Karmøynytt.

Les også: Saken om sykehjemmet i Skudenes er et bestillingverk

For å hindre at nettopp dette skjer tok han i begynnelsen av juli initiativ til en underksriftkampanje der målet er å synliggjøre viktigheten av å rehabilitere sykehjemmet. Så langt har over 800 personer skrevet under på lister som er lagt ut i butikker og på nettet. Kampanjen vil i følge Jakobsen foregå frem til det holdes folkemøte i byen i august.

– Jeg håper at politikerne tar underskriftene til følge og at folk også nordover i kommunen engasjerer seg. Plutselig er det sykehjemmet på Åkra og Torvastad som blir offer for sentralisering, sier han.

Utsatt

Før ferien ble det klart at politikerne utsatte saken om sykehjemmets videre skjebne. Administrasjonen i Karmøy kommune fikk hardt kritikk for å ha bestilt utredning av ombygging, uten at dette var forankret i noe politisk avgjørelse.

Tor Inge Jakobsen er tydelig på at sykehjemmet nå må settes i stand og at tilbudet opprettholdes.

– Det er ventet en økende eldrebølge og flere og flere pleietrengende eldre. Dette må politikerne tenke på når de skal avgjøre fremtiden til sykehjemmet, oppfordrer han.

To av bøkene som fylles med underskrifter i Skudenes.

Les alt om:

Karmoynytt