Haugesund sykehus. Illustrasjonsfoto.

To pasienter innlagt ved Helse Fonna

Skrevet av Ann Margit Grønstad
16.11.2020 14:52 - OPPDATERT 16.11.2020 16:05

Mandag opplyser Helse Fonna i en pressemelding at de nå har to pasienter innlagt med covid-19.

KORONA: I en pressemelding mandag melder Helse Fonna at en pasient ble innlagt før helgen ved Haugesund sjukehus, mens det ved Stord sjukehus ble innlagt en pasient med covid-19 i går. Begge pasientene er i aldersgruppen 18-64, og ingen av dem har behov for intensiv behandling, opplyser Helse Fonna. 

Fredag ble det kjent at en ansatt ved Odda sjukehus var smittet med korona. Mandag kan Helse Fonna melde at ingen ansatte har fått påvist sitte som følge av nærkontakt med den ansatte. 11 ansatte er fortsatt i karantene.

Av totalt 4000 ansatte er nå 21 i koronarelatert fravær. 

Kommunikasjonssjef Magne Kydland opplyser om at Helse Fonna fra nå av vil komme med daglige oppdateringer om tallet på covid-19 pasienter ved sykehusene, noe de sluttet med før sommerferien på grunn av lite smitte og ingen pasienter over en lengre periode. 

— Nå er situasjonen en annen, med mer smitte generelt i samfunnet, flere lokale smitteutbrudd, og de to siste ukene har tallet på pasienter med covid-19 økt igjen. Vi er og forberedt på at det kan komme flere covid-19 pasienter til våre sykehus i tiden fremover, skriver Kydland i pressemeldingen. 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.