Harald Dale. Arkivfoto.
Leserinnlegg:

Tilsvar til Rune Midtun


Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir utrykk for skribentens meninger og holdninger. Du kan sende inn leserinnlegg til oss i Karmøynytt her.

I et tilsvar til meg skriver Frp sin ordførerkandidat Rune Midtun at han aldri har sagt at hjemmetjenesten i Karmøy rykker ut for å snu puter for brukerne sine. Han hevder at jeg farer med reinspikka løgn i den politiske kommentarartikkelen min «Kan dere komme og snu puten min» publisert i Karmøynytt sist lørdag. Det gjør jeg ikke. Jeg farer ikke med løgn.

Bakgrunnen for pute-uttalelsen var denne: I en sekvens i samtalen mellom Rune Midtun og meg om privatisering av omsorgstjenester, ville jeg vite hvordan det kan være mulig «å redusere utgiftene Karmøy kommune har til omsorgstjenester og samtidig øke kvaliteten på tjenestene» slik det står i Frps valgprogram. Det er når han svarer på dette spørsmålet han tegner et bilde av hjemmetjenesten i Karmøy som en tjeneste som rykker ut for å snu puter til brukerne. 

Dette er en helt feil beskrivelse av hjemmetjenesten i Karmøy, og jeg begrunner i artikkelen min hvorfor og kaller Rune Midtuns uttalelse for usann, uklok og dum. Jeg skriver artikkelen fordi jeg mener det handler om ansvarliggjøring. Rune Midtun og alle andre politikere må stilles til ansvar for det de sier i valgkampen. Spesielt en som ønsker å være den politiske lederen for alle oss 43000 karmøybuer, må stilles til ansvar når han snakker ned en så viktig yrkesgruppe som hjemmehjelperne som han også er arbeidsgiver for. Men Rune Midtun selv mer enn antyder at jeg har skrevet artikkelen for å sverte ham, ødelegge ham og påvirke valget slik at han ikke blir ordfører slik han ønsker. 

Om mitt forsøk på ansvarliggjøring av Rune Midtun for sin utale blir et pute-gate for hans ordførerkandidatur, må han selv ta ansvar for det.

Jeg fastholder at han bør rydde opp. Det gjorde han ikke i tilsvaret til meg.

 

Harald Dale