Robin Hult. Foto: Privat
Leserinnlegg:

Tilsvar til Harald Dales «løse fugler»


Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir utrykk for skribentens meninger og holdninger. Du kan sende inn leserinnlegg til oss i Karmøynytt her.

Harald Dale har en skarp penn og mener mye om de såkalte løse fuglene i lokalpolitikken i Karmøy. Jeg er en av dem. Når jeg leser det får jeg behov for å forklare meg om hvorfor jeg valgte å skille lag med AP i Karmøy.

Hvordan ble jeg engasjert i politikken?

I 2014 var jeg styreleder i Kopervik idrettslag og jeg begynte å få henvendelser fra forskjellige politiske parti angående den nye barneskolen som var planlagt på Stangaland.

Beskjeden var «nå må dere engasjere dere, ellers vil skolen bli utsatt» 

Kopervik idrettslag kalte da inn de politiske partiene til debatt. Som styreleder holdt jeg en liten appell i forkant av møtet. KIL var interessert i idrettshallen som skulle bygges i forbindelse med skolen.

I etterkant av møtet ble jeg kontaktet av Jarle Nilsen med spørsmålet: «vil du stå på listen til Arbeiderpartiet til neste valg?» Jeg svarte ja i løpet av samme dag. Før dette hadde jeg aldri vært medlem av noe politisk parti. Min familie hadde vært engasjert tidligere i Arbeiderpartiet.

Når valget var unnagjort hadde AP gjort sitt beste valg noensinne på Karmøy og jeg kom inn. Da hadde jeg plass i formannskapet, kommunestyret, leder for velforeningen, styreleder i Kopervik idrettslag, festivalsjef for Kopervik festival og sist, men ikke minst, full jobb på Hydro som eiers representant for den nye piloten som skulle bygges. Jeg har stor arbeidskapasitet, men kjente det på kroppen. Det gjorde de rundt meg også. 

Så begynner arbeidet i gruppen som du tilhører. Budsjettarbeid og forhandlinger med samarbeidspartier. I budsjettarbeidet foreslo jeg kommunale tomter, men ble møtt med at dette var avleggs. Vi skulle ikke konkurrere med de private, var svaret jeg fikk. Jeg kjempet internt flere ganger, men tapte den kampen. Jeg stusset over at AP var imot kommunale tomter. Jeg fikk til og med bekreftet av daværende nestleder, Hadia Tadjik, at kommunale tomter er god AP-politikk. Dette var på et møte i Kopervik.

Det var mange slike saker som vi vant i gruppen som ble snudd i møter med resten av posisjonen. Sakene de tapte i møtene med posisjonen var saker som ledelsen hadde tapt i interne møter i gruppen. Saken som var dråpen som fikk begeret til å flyte over var å øke lønnen til varaordføreren med 300 000 kroner. Dette foreslo ordfører Jarle Nilsen over bordet på vegne av AP. Uten at vi som gruppe hadde vedtatt dette i budsjettet vårt. På en merkelig måte klarte forhandlingsutvalget vårt ikke å ta bort dette punktet etter å ha fått marsjordre av gruppen til AP. Da hadde jeg fått nok og meldte meg ut.

Jeg lagde eget budsjettforslag og fikk bort lønnsforhøyelsen. Det er ikke kommet forslag om lønnsforhøyelse etter dette…

Jeg har snakket med mange som tar valgomater og havner på forskjellige parti. Jeg selv har fått SV, SP og AP på topp. Til og med KrF en gang. 

Det virker som Harald Dale tror at alle lokalpolitikere har en ideologisk bakgrunn som gjør at en står på sin post uansett hva som skjer. Jeg synes skilsmissen med AP gjorde meg godt. Det gleder meg å se at AP, sist på møtet på Solstein, er 100% enig i at kommunale tomter skal tilbys i hver sone. 

De fleste lokalpolitikere har blitt engasjert pga skolen skal legges ned i nærområdet, manglende veiutbygging og andre helt lokale saker. 99,99% har ikke tanke om en politisk karriere.

Etter at jeg trakk meg fra AP har jeg fått gjennomslag for mer sosialdemokratisk politikk på litt over et år enn gjennom 6 år med AP. 

Jeg kjemper durabelig for det jeg tror på. Harald Dale burde kanskje prøve det samme.

 

Robin Hult

Listekandidat 9

Senterpartiet