KLAR: Martin Møller Hovda med all bagasjen på Helganes.

Til Japan og Korea for å konkurrere i PWA World Tour

Skrevet av Kent Olsen
08.05.2018 11:36 - OPPDATERT 08.05.2018 13:36

SPORT: Martin Møller Hovda klarte å kvalifisere seg til hele PWA World Tour i år, men manglet økonomiske midler for å konkurrere i Japan og Korea.

En intens jakt på sponsorer og kronerulling førte til slutt frem, og mandag morgen hadde han samlet med seg brett og seil på Helganes for å ta turen østover.

– Det er tøft. Det er digg å være i mål. Det var mye jobb, så det er herlig å kunne slappe av og vite at du har det i boks, men jeg er jo bare halvveis. Jeg må prestere også, kommer det fra åkragutten der han står med alt utstyret han skal ha med.

Først skal Hovda til Oslo før turen bærer videre til Istanbul, så til Tokyo. En liten time utenfor verdensmetropolen, i byen Yokosuka, skal PWA World Touren holdes.

– Jeg er ganske spent, men jeg er mer spent på om jeg får med meg alle bagasjen enn seilingen, sier Hovda og flirer.

To brett, tre bommer, fire seil og fire master blir med på turen, men selv om det ser ut som mye er det lite i forhold til det han pleier å ta med seg.

– Jeg pleier å ha med meg dobbelt så mange seil og et brett til, men ting tar plass og veier mye, sier Hovda, og utdyper:

– Det blåser lite der vi skal i forhold til andre plasser, så jeg trenger ikke det minste utstyret. Jeg skal også fly med litt rare flyselskap som ikke tillater så mye vekt og størrelse, så jeg må holde meg innenfor det som er mulig.

Blir en læregutt

Selv om Hovda ønsker å hevde seg i PWA World Tour så kjenner han likevel sin plass.

– Jeg er jo læregutt i World Cupen, så jeg er jo der først og fremst for å få erfaring, men å komme blant topp tre blant de som er under 21 og topp 40 blant seniorer er målet. Da blir det karrierebeste i World Cupen, forklarer Hovda.

Med mor og kjæreste

For å komme seg til flyplassen fikk Hovda god hjelp fra mor og kjæreste, som hjalp ham med å bære utstyret inn på Helganes.

De har vært viktige støttespillere.

– Ja, det er viktig med litt familie før avreise, kommer det fra Hovda.

– Blir det Skype hver dag på dere?

– Nei, det tror jeg ikke. Det blir nok en telefon i ny og ne, sier Hovda og smiler, klar for den nærmere 30 timer lange reisen.

Les mer om:

Sport Karmoynytt