KLAR FOR SERIE A: William Troost-Ekong.

Tidligere FKH-profil donerer bort én prosent av lønna

FOTBALL: Manchester United-stjernen Juan Mata ble i fjor den første fotballspilleren som sluttet seg til Common Goal, et prosjekt med formål om å gi vanskeligstilte barn et bedre liv gjennom fotballen.

– Sammen kan vi skape en bevegelse basert på felles verdier som kan integreres i hele fotballindustrien - for alltid, skrev den spanske landslagsspilleren på sin blogg, The Players Tribune, i kjølvannet av hans initiativ.

Etter at Mata utfordret sine fotballkollegaer til å bli en del av bevegelsen, ble spillere som Mats Hummels, Giorgio Chiellini og Shinji Kagawa, i tillegg til Hoffenheim-manager Julian Nagelsmann, medlemmer.

– Vi har et ansvar for å hjelpe de mindre privilegerte i verden

Gjennom Common Goal blir én prosent av lønna donert bort, og nå er tidligere FKH-midtstopper William Troost-Ekong siste fotballspiller i rekka til å ta del i prosjektet.

– Som fotballspiller er jeg i en heldig posisjon, og jeg mener vi har et ansvar for å hjelpe de mindre privilegerte i verden. Common Goal gir meg muligheten til å forene meg med fotballspillere som deler mine tanker, sier nigerianeren i et intervju lagt ut på Twitter av bevegelsen.

Troost-Ekong spiller i dag for tyrkiske Bursaspor, samt Nigerias A-landslag, hvor han på fredag var kaptein da Polen ble slått i en privatlandskamp. I 2017 ble forsvarsbautaen nominert til årets spiller i Afrika, hvor Liverpools brennhete angrepsspiller Mohamed Salah stakk av med prisen.

Les mer om:

Sport