Arkivfoto. Elise Thorsnes i aksjon.

Thorsnes tatt ut til A- landskamp

Avaldsnes-spilleren er tatt ut til kampen mot Wales den 22. september.

FOTBALL: I går ble det kjent at Avaldsnes-spissen Elise Thorsnes er tatt ut til A-landskampen mot Wales den 22. september. Det melder Avaldsnes på sine sider.

Den rutinerte spilleren står i dag med 124 landskamper og 21 mål, og blir en av 25 spillere som er tatt ut til kampen mot Wales. 

– Det er noen nye med, som er ganske naturlig siden det er lenge siden forrige samling. Det har skjedd mye på seks måneder og vi har tatt med noen yngre som ikke har vært med tidligere. Emilie Bragstad, Julie Blakstad og Celin Bizet Ildhusøy har alle gjort det veldig bra i Toppserien i år og tidligere vært gode for aldersbestemte landslag. Det skal bli spennende å se dem i vårt miljø. I tillegg er Guro Pettersen med for første gang under min ledelse, så det skal bli interessant å se henne i aksjon også, sier landslagstrener Martin Sjögren til Norges Fotballforbund.

– Ellers er det mange som har vært med tidligere. Vi har også valgt å ta ut 25 spillere istedet for 23. Så kommer det inn spillere i ulike faser av sesongen. I Norge og Sverige har de spilt en del kamper, mens det i utlandet nettopp har startet, fortsetter han. 

Til Norges Fotballforbund innrømmer landslagssjefen at de siste månedene har vært veldig spesielle, men at det gjør at motivasjon og energien er på topp når de endelig kan samles igjen.

– Vi har ikke sett hverandre siden Algarve i mars, selv om vi har hatt kontakt med spillere underveis. Så har vi faktisk bare mistet en samling på grunn av korona, noe som er ganske utrolig med tanke på hvordan verden er nå. Men jeg tror alle er veldig gira på å komme i landslagsmiljøet og få jobbe med laget igjen. For min del har jeg lengtet etter å være på feltet og jobbe med spillerne, så dette blir veldig bra, avslutter Sjögren.