Thea Kathrine skal styre polet

 

KARMØY: – Jeg har jo aldri jobbet på et pol før, så jeg er veldig glad for at jeg har fått denne muligheten. Jeg har alltid likt å jobbe med folk, sier Johannessen.

Arbeidsoppgavene hennes blir først og fremst å være en serviceperson ute på gulvet og hjelpe kundene.

– Det er mye jeg må lære meg om varene. Nå har jeg vært på Vinmonopolet på Bryne hvor jeg har hatt en fadder som har lært meg opp, men det har vært mer på driftsbiten.

Kan dra paralleller Selv om hun er fersk i pol-bransjen, så kan hun likevel dra noen paralleller fra jobben som bibliotekar.

– Jobbene er ikke så ulike hverandre. Jeg finner noen knagger fra biblioteket også. Det handler om å hjelpe folk å finne det de trenger og ønsker. Vi skal ha peiling på hva vi snakker om. Det har jeg jo ikke helt ennå, men jeg får veldig god opplæring, blant annet kurs. Jeg har også fem dyktige kolleger med meg som alle kommer fra andre vinmonopol. Jeg har stor tro på at vi skal bli et godt team.

– Hva er den største forskjellen da?

– På et bibliotek kan vi jo bare pøse på med bøker. På et pol er det en helt annen tankegang. Vi er ikke ute etter å «pushe» varene på noen. Det er ikke Vinmonopolet sitt mål. Vi skal hjelpe folk med å finne kvalitet og vise ansvarlighet, så man selger ikke varene på samme måte. Jeg legger kremmeren litt på hylla når jeg trer inn på Vinmonopolet.

Kategori fem Vinmonopolets butikker er delt inn i sju kategorier fra én til sju basert på salgstall. Kategori sju-butikkene er de største og fører om lag 1850 produkter.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
– Vi havner i kategori fem. Vinmonopolet i Haugesund er kategori sju, og det i Kopervik er kategori fire. Så vi kommer til å ha litt mindre utvalg enn i Haugesund, men litt større enn i Kopervik.

Åpningen av Vinmonopolet skjer 15. oktober. Dette markeres med blomster til den første kunden og selvfølgelig kake. Foreløpig ligger de godt i rute til den store dagen.

– Jeg var innom på Oasen og kikket litt. Da var de i gang med å legge gulvet. Vinmonopolet har utrolig flinke prosjektledere. 5. oktober overtar vi lokalene. Da skal jeg være til stede for å ta imot varer og få ting på plass.

– Har du fått tilbakemeldinger fra kunder?

– Jeg har hørt at folk setter pris på større tilgjengelighet. Det er veldig mye trøkk hos Vinmonopolet i Haugesund, så det skader ikke om vi får et vinmonopol til, for det er nok kunder. Selv om Vinmonopolet ikke skal være på hvert hjørne, så er ikke målet å være utilgjengelig. Det blir bra med et pol på midten.

Les mer om:

Karmoynytt