The Dogs, 2021.

The Dogs til Karmøy

Kristopher Schaus band The Dogs spiller i Karmøy for aller første gang.


KULTUR: Torsdag 25. november spiller The Dogs på Ovenpaa i Kopervik. Tidligere har de spilte for fire utsolgte konserter på Flytten i Haugesund.

I den noe krevende pressemeldingen, skrevet av Schau selv, skriver han at alle heftige planer om nytt album gikk i dass da koronaen (eller Hurtigruta, som han kaller viruset videre i pressemeldingen) kom til lands.

Bandet var allerede godt i gang med å planlegge den nye plata og sendte demoer til Sverige og booket studio i Stockholm og Gøteborg.

– Ikke bare fikk vi ikke inn penger eller merch-inntekter fra de store byene på turnelista som Oslo, Bergen eller Trondheim siden alt av spilling blei avlyst, men sjølve gullkua, festivalsommeren, røyk også, skriver han.

Bandet fortsatte likevel å produsere låter som ble til 18 demoer. Seks av dem pluss fire nye låter ble til slutt plata «Post Mortem Portraits of Loneliness».

– Gudskjelov var ikke de andre i bandet like glade i å gi opp som meg, så de fikk stabla opp et midlertidig oppsett i øvingslokalet (heretter kalt «tykktarmen») og hanka inn Anders Nordengen (heretter kalt «Times New Roman 12») som kanskje er den som skrur aller, aller fetest lyd om dagen til å komme opp med en løsning som ville funke i tykktarmen, skriver Schau.

Konklusjonen til bandet ble da som følger: band trenger ikke studiorom lenger.

– Det låter jo så uendelig mye freskere og hardere i tykktarmen (øvingslokalet, journ.anm) enn det har gjort av oss på årevis. Mulig det er Hurtigruta (covid-19, journ.anm) som har gjort det altså, at isolasjonen og grininga på hjemmekontoret fikk sitt naturlig utbrudd der nede. Kanskje det er Times New Roman 12s ( Anders Nordengen, journ.anm) friske ører og instinkter, eller kanskje vi bare har blitt bedre til å lage låter? Samma kan det være. Ny skive er det åkkesom, skriver han, og uttrykker håp om nytt album i 2022.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.