Advokat Stian Kristensen representerer mannen som er siktet i Birgitte Tengs saken. Foto: Carina Johansen / NTB

Tengs-siktet begjærer seg løslatt

Den gjeldende fengslingsperioden for 51-åringen som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs, utløper torsdag denne uka. Han begjærer seg løslatt.


– Vår klient begjærer seg løslatt. Han har ikke noe ønske om å møte i retten. Videre fengsling vil derfor bli avgjort ved kontorforretning, sier en av hans forsvarere, advokat Stian Kristensen, til Stavanger Aftenblad.

Dermed blir det ingen behandling av eventuell videre varetektsfengsling fysisk i en rettssal. Varetektsfengslingen av mannen ble i slutten av oktober forlenget i tolv uker.

Politiet sier til Dagbladet at de vil begjære mannen varetektsfengslet i tolv nye uker med hjemmel i straffeprosesslovens paragraf 172a.

51-åringen ble i høst siktet for drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs på Karmøy i 1995. Han ble pågrepet i september etter at DNA-undersøkelser av en blodflekk på Tengs' strømpebukse pekte på ham. Mannen nekter straffskyld.

Politiet fikk nylig tilbake svar fra ytterligere DNA-analyser, som ifølge forsvareren ikke resulterte i nye funn, skriver Dagbladet.

– Dette endrer ingenting for vår måte å jobbe med saken på. Vi fortsetter arbeidet med å se på bakgrunnsdata og analysemetode. Kontaminering av prøven som ga treff på vår klient, er fremdeles et sentralt tema, sier forsvareren til avisen.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.