- Temperaturen er høy, men det er kjekt!

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
09.03.2019 12:53 - OPPDATERT 09.03.2019 13:53

- Jeg løfter her idag for å ta et krav til NM, forteller dagens yngste utøver William Pedersen. 

Det var ifjor 16-åringen ble en del av styrkeløft-miljøet etter å ha blitt inspirert av andre på treningssenteret, nå håper han på kvalifikasjon til NM. 

- Jeg begynte her på treningssenteret ifjor og da holdt mange på med styrkeløft. Da ble jeg jo inspirert og begynte selv.

- Hvorfor er det så gøy? 

- Det er jo fordi jeg ser fremgang. I tillegg har jeg masse gode venner her som driver med det samme, vi motiverer hverandre, forteller han.  

Stor utvikling Sammen med dagens eldste deltager, John Bang skal han ut i både knebøy, benkpress og markløft. 

- Idag er jeg med for å ha det gøy. Men jeg har allikevel et lite håp om å passe sammenlagt selv om jeg er gammel, ler 52 år gamle Bang. 

Hans første stevne i styrkeløft var i 1989, og siden da har det vært en ravende utvikling i miljøet.

- Idag har vi jo et stevne uten utstyr, kun belte. Før var det masse utstyr, nå er det mer gått over til utstyrsfri løfting. Nå passer det for folk flest, de skjønner hva det går i, forteller han og fortsetter: - Så er det blitt mye flere medlemmer. Under NM nå så er det vel rundt dobbelt så mange deltakere enn når jeg var på mitt først NM i 1992. Så er vi idag halvt om halvt med menn og kvinner, den gang var det jo nesten ingen kvinner med. Så det har skjedd veldig mye, konstanterer han. 

Leder i Karmøy Styrkeløftklubb Ruth Meland sammen med utøverne John Bang (t.v.) og William Pedersen (t.h.).

Kan virke brutalt For leder i Karmøy Styrkeklubb Ruth Meland har det vært en hektisk dag så langt, men det synes hun bare er gøy. 

- Det har vært travelt idag. Det er mye som skal gjøres, det skal rigges til og man skal ta vare på folk. Dette er jo nytt for mange, så det er mye nerver og slikt. Noen deltar for første gang idag og noen skal kvalifisere seg til NM for å begynne å klatre litt på rankingen her i Norge. Så temperaturen er høy, men det er kjekt, smiler hun. 

Dagens mesterskap holdes hos TMK Fitness senter, noe som også er basen for klubbens treninger og samlinger. 

-  Vi er så heldige og fikk låne lokalet her idag til stevnet, det er vi veldig takknemlig for. Det er også her vi pleier å ha treninger og samlinger, sier hun. 

Hun kan fortelle at det bak et slikt stevne ligger flere måneder med forberedelser for utøverne. Derfor synes hun det er det ekstra kjekt at så mange tilskuere møter opp for å heie frem utøverne. 

- Styrkeløft kan virke litt brutalt. Det har tidligere vært litt dårlige rykter om styrkeløft, men det er jo en dopingfri idrett og vi er medlem i antidoping Norge, forteller hun og fortsetter: - Det er ganske stilig å se hvor mye trening det ligger bak disse 9 minuttene på plattingen. Løfterne har jobbet knallhardt og lagt ned mye trening. De er disiplinerte folk og vet hva de skal, så det blir utrolig god stemning idag, avslutter hun.

Les alt om:

Karmoynytt