Karl Johan Gundersen gleder seg til å ta over som kulturhusleder.

Tar over som kulturhusleder

Skrevet av Ann Kristin Andreassen
06.07.2016 13:33 - OPPDATERT 06.07.2016 15:33

ÅKREHAMN: Gundersen jobber i dag som lærer på Holmen skole. Der har han vært i ti år. I august er han på plass som kulturhusleder på Karmøy kulturhus.

– Kultur er alltid kjekt. Jeg visste at denne jobben kom til å bli ledig når Erik gikk av med pensjon. Det har vært en del uro og omorganisering på Holmen skole den siste tiden, så jeg kjente det var på tide å finne noe nytt. Jeg er såpass oppi årene også, så hvis jeg skulle gjøre noe annet de siste årene, så var det rett å skifte nå.

Tenke nytt

Som kulturhusleder vil han yte god service til både faste brukere og publikum. Han ønsker å ha en god dialog med publikum og gjøre det beste for at huset skal fungere optimalt med det potensialet det har.

– Driften av huset er solid, og jeg er takknemlig for å komme til et hus hvor ting er på stell. Erik har gjort det enkelt for meg å ta over. Han har sagt til meg at nå er det opp til meg å finne veien videre. Jeg vil inkludere det lokale kulturlivet og prøve å tenke nytt og utradisjonelt.

– Har du tenkt på noe spesielt?

– Jeg har ikke tenkt å si så mye om dette ennå, for det er flere enn meg som skal være med å bestemme veien videre, men det er rom for mer enn bare konserter og teater vil jeg tro. Jeg ser for meg et allbrukshus.

Skape innhold

Gundersen har vært synlig i kulturlivet i Karmøy i mange år. Kulturhuset kjenner han også veldig godt til og har helt siden oppstarten vært bruker av huset. Han har øvd på huset sammen med Havtonar i mange år og vært med på cabareter og revyer hvor han har sittet både i orkesteret og vært på scenen sammen med Marit Synnøve Vea og Oddvar Andreassen. Han har i tillegg hatt egne unger på kulturskolen. I dag bruker han huset som øvingslokale sammen med Slogmåkane.

– For meg er kultur å skape et innhold og opplevelser for folk i hverdagen. Det blir kjekt og spennende å jobbe mer direkte inn mot publikum på denne måten. Jeg gleder meg til å treffe kolleger og medarbeidere.

Les mer om:

Kultur Karmoynytt