Kari Synnøve Hovden Sandhåland har tatt initiativ til natteravn-ornding i Veavågen.

Tar grep etter tyveribølge. Starter patruljering på Vea

Skrevet av Øystein Merkesvik
25.04.2019 08:36 - OPPDATERT 25.04.2019 10:36

VEAVÅGEN: Etter en periode med en lang rekke tyverier fra private hjem i Veavågen har Kari Synnøve Hovden Sandhåland mobilisert sambygdninger til å bli mer synlige i nærområdet. 

Hun går nå i spissen for å etablere en natteravnordning der frivillige skal delta med patruljering i helgene.

– Vi kan ikke bare sitte å øse hverandre opp på Facebook. Dersom vi skal få lokalsamfunnet vårt tilbake slik vi ønsker det, må vi gjøre noe, sier hun engasjert.

Forebyggende

På ulike Facebook-sider har det den siste tiden florert med meldinger om tyverier og hvem som kan stå bak dette. Hovden Sandhåland er glad for engasjementet men mener folk må være forsiktige med å lage sine egne teorier om hvem som står bak.

– Det har skremt meg litt at man pisker hverandre opp og skal «kappe fingrene» av dem som står bak dette. Vi som skal delta i natteravnene skal ikke arrestere noen, men skal jobbe forebyggende, understreker hun.

Holder informasjonsmøte

Initiativtakeren er ellers mektig imponert over engasjementet som har oppstått i bygda etter at hun lanserte ideen om natteravnordning i sosiale medier. Responsen lot ikke vente på seg, og planen er å samle de frivillige i løpet av neste uke til et informasjonsmøte.

– Vi har allerede fått på plass en base til natteravnene og regner med å kunne sette i gang så fort vi har hatt en samling med alle som har meldt seg for å bidra, sier sier hun.

Plass til flere

Samtidig håper hun at enda flere vil kjenne sin besøkelsestid nå når tiltaket er blitt kjent.

– Jeg håper at også folk som ikke har meldt seg enda vil være med å bidra. Til mer folk som står på listen til sjeldnere trenger de å være med, sier hun.

Støtte fra politiet

Kari Synnøve Hovden Sandhåland forteller at hun har vært i dialog med politiet rundt initiativet på Vea og at de har gitt henne støtte og veiledning rundt etableringen. Politiet har også sagt seg villig til å delta under informasjonsmøtet neste uke. Nå håper hun at kommunen vil bidra med materiell til mannskapene og at det lokale næringslivet vil bidra med støtte. 

Les alt om:

Karmoynytt