Saks og Kam i Kopervik fikk blomster av Aase Simonsen.

– Tankevekkende på hva vi bidrar med i samfunnet

Skrevet av Kent Olsen
07.01.2019 19:50 - OPPDATERT 07.01.2019 20:50

KOPERVIK: Aase Simonsen (H) kom rett fra flyplassen til Saks og Kam sine lokaler i Kopervik sentrum for å dele ut blomster og noen ord om hvorfor deres butikk er viktig i det store bildet.

– Det var mange som jeg tenkte at jeg kunne gi en oppmerksomhet til både i Kopervik og ellers på Karmøy. Jeg har ikke tall på hvor mange småbedrifter vi har på Karmøy, men de er en liten bedrift som holder til i Kopervik. De er den typiske lille bedriften som en kanskje ikke nødvendigvis tenker over at er en del av hjulet som får det til å gå rundt i samfunnet vårt, forteller Simonsen.

Hun viser til tall fra DNBs «Ringvirkninger», som forteller at Saks og Kam bidrar med 1,2 millioner kroner til samfunnet, noe som tilsvarer en sykepleier, en foreldrepermisjon, ett år høyere utdanning og syv kilometer med elgsikring.

Og det er temaperioden «Takk en jobbskaper» som er grunnen til at Høyre gir oppmerksomhet til frisørsalongen.

– Vi ønsker å sette fokus på de private som skaper sine egne bedrifter og som skaper arbeidsplasser for andre mennesker og hva de bidrar med til kommunene slik at vi kan tilby velferdstjenester til innbyggerne våre, forklarer Simonsen.

– Stas og overraskende

For eierne Ann Sølvi Tjøsvoll og Elisabeth Jøsang Knutsen var det litt stas å bli satt pris på en mandags ettermiddag.

– Det er litt tankevekkende på hva vi faktisk bidrar med i samfunnet. Vi tenker jo ikke på hva vi gjør for fellesskapet stort sett, sier Tjøsvoll.

– Men vi har tenkt litt på det med opplæring, og at vi har vært en god opplæringsbedrift. Det har vi vært bevisst på opp gjennom årene, sier hun, og legger til at de har begynt med deres 13. lærling.

Les alt om:

Naeringsliv Karmoynytt