FORLENGET HELLER MED TORVASTAD: Håkon Fosen Jacobsen blir ikke å se i Vard-drakt neste sesong.

Takket nei til Vard

Skrevet av Daniel Netland
13.11.2018 07:28 - OPPDATERT 13.11.2018 08:28

FOTBALL: I disse dager sonderer Vard det lokale spillermarkedet, men en nyopprykket 4. divisjonsspiller har takket nei til laget som rykket ned fra 2. divisjon i år.

Spilleren det gjelder er Torvastads 19 år gamle stortalent Håkon Fosen Jacobsen.

Daglig leder i Vard, Rune Lothe, bekrefter at midtbanespilleren avslo forespørselen fra haugesundsklubben.

– Vi kom ikke med et tilbud, men ønsket en prat med han. Etter en telefonsamtale fant vi ut at han synes det var trygt og godt å bli værende der han er, sier Lothe. 

Vil være med Torvastad opp en divisjon

Sin unge alder til tross, har Fosen Jacobsen rukket å spille rundt 100 kamper for A-laget til Torvastad. Kopervik, Djerv 1919 og Haugar har alle vist interesse i løpet av de siste årene, men 19-åringen har valgt å bli på Torvastad.

– Interessen fra Vard var fristende, men akkurat nå hadde jeg lyst å være med Torvastad opp i 4. divisjon, da jeg har vært med å spille oss opp, sier unggutten selv til Hnytt.

Foran årets sesong kom FKH-legenden Tor Arne Andreassen inn som Torvastad-trener. 35-åringen ledet laget til et suverent opprykk fra 5. divisjon, etter å ha vunnet imponerende 20 av 21 kamper.

– Bra trenerteam og godt miljø gjør at jeg føler at klubben har noe på gang. Jeg får heller ta en ny vurdering om det dukker opp henvendelser på et senere tidspunkt, fortsetter 19-åringen, som mandag signerte ny kontrakt med de grønn- og rødkledde.

Fikk nei av Alstad og Stord-spillere 

Håkon Fosen Jacobsen er ikke den eneste spilleren Vard har sendt henvendelser på, men Rune Lothe vil ikke ut med navn, sett bort ifra Skjolds Jonas Staurland, som ble nevnt i Haugesunds Avis torsdag.

– Klok av skade vil jeg ikke si noe. Vi gjorde det i fjor, og da ble de lokale klubbene litt sure og sinte. Det er en relativt lang liste med spillere, men vi har ikke kommet så langt at vi har kommet med et konkret tilbud til noen, sier Vards daglige leder. 

(Saken fortsetter under bildet)

PÅ SPILLERJAKT: Vard, her ved daglig leder Rune Lothe (t.h.), ser på lokale spillere om dagen. (Foto: Samuel Svendsen)

Flere spillere er uaktuelle av praktiske årsaker, men i tillegg til Fosen Jacobsen har Vard fått avslag fra Åkras Christian Alstad, som har en fortid hos rødtrøyene. "Noen" spillere hos 3. divisjonskollega Stord har også takket nei, opplyser Lothe.

Forlenger trolig med to spillere

Pr. i dag har Vard åtte spillere med kontrakt også i 2019. Den lista kan økes til ti innen svært kort tid.

 I løpet av noen uker tipper jeg det begynner å bli en ok stall ut av det. Jeg har et håp om at ting skjer i løpet av de neste to dagene. Da forlenger forhåpentligvis to spillere, avslører Rune Lothe, som videre forteller at flere spillere er i tenkeboksen.

– Preben (Fauskanger) er én av dem. Han er ønsket tilbake, sier Lothe om spissen som denne sesongen scoret 18 mål på utlån hos Åkra, som tapte opprykkskampen mot Djerv 1919 på målstreken.

Men flere kan også forsvinne. Thore Pedersen trener i disse dager med FKH og blir nok neppe med ned i 3. divisjon.

– Thore sikter utvilsomt høyere. Og det er nok flere i den kategorien at de har lyst til å leve av fotballen, og som håper på kontrakt med en klubb på de to øverste nivåene i Norge, avslutter Lothe.

Les mer om:

Sport Karmoynytt