Ordfører Jarle Nilsen.

«Takk til deg som har tatt, og tar, ansvar. Du er uvurderlig»

LESERINNLEGG: Kjære innbygger,

Det nærmer seg ett år siden pandemien kom til Norge og til Haugalandet. Lite visste vi i mars i fjor om hvordan 2020 skulle bli. Når vi nå ser tilbake vet vi at annerledes-året er et faktum. Pandemien ble langt større og mer inngripende enn de fleste av oss kunne forutse. 

Vi har alle kjent på situasjonen vi er i, og merket endringer i hverdagen. Fortsatt er det ikke over, men vi går forhåpentligvis lysere tider i møter. I Karmøy kommune har nå de eldste fått vaksine, både de som er i sykehjem og de som har behov for hjemmetjeneste. Det er håp i en vaksine. Håp om en mer normalisert hverdag. Samtidig så må vi stå i situasjonen akkurat slik den er nå.

Vi blir tidvis både lei og frustrert av denne pandemien som vi kan føle ikke tar slutt. Takk til deg som lytter til faglige råd og gjør ditt beste. Bruker vi idrettsspråket kan vi si at vi nå er på oppløpssiden. Vi vet ikke hvor langt oppløpet er, men vi vet at for hvert steg nærmer vi oss mål. Takk til hver og en som er med på oppløpet til beste for oss alle. 

Jeg er stolt av den innsatsen hver og en legger for dagen. Ungdommene våre har forsaket mye for å redusere smittespredning. I et historisk perspektiv vil dette være et lysende eksempel på samhandling og fellesskap. De viktige verdiene som samfunnet vårt er tuftet på er utprøvd i praksis dette siste året. Vi har holdt smitten godt på avstand i vårt område, nettopp for at vi har stått sammen. 

Pandemien har kostet for mange. For ungdommene, for arbeidsgivere, arbeidstakere, for de som er blitt syke, for de som er bekymret og for de som er sosiale. Snart skal vi ved samhandling og felleskap løfte hverandre tilbake til det samfunnet vi savner. Vi tror på at målet er i sikte.

Takk til deg som bidrar til redusert smittespredning, og takk til deg som har tatt, og tar, ansvar. Du er uvurderlig.

Jarle Nilsen
Ordfører Karmøy kommune

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.