Sykehusklovnene med videohilsen til bilkortesjen: – Den traff meg i hjertet

Skrevet av Kent Olsen
15.05.2020 12:14 - OPPDATERT 15.05.2020 12:25

Plukket opp saken og kom med festlig videohilsen.

17. MAI: Kort tid etter at Karmøynytt publiserte saken om bilkortesjen som er planlagt på nasjonaldagen, tikket det inn en e-post til redaksjonen med en videohilsen fra sykehusklovnene.

Kortesjen har som kjent oppfordret til å Vippse til et veldedig formål, og har valgt ut sykehusklovnene som mottaker.

– Vi tenkte at det er jo et kjempeflott initiativ. Vi er veldig glade for det initiativet, og synes det er helt strålende at folk velger å samle inn til sykehusklovnene, forteller kommunikasjonsleder hos Sykehusklovnene, Anne Berggraf.

Hun forteller at de har merket et stort engasjement rundt sykehusklovnene på Haugesund sykehus, med mye aktivitet og innsamlinger.

– Vi setter så utrolig stor pris på at folk har et engasjement for barna på sitt lokale sykehus, og at de velger å hjelpe oss med å glede barna. Vi får ikke offentlig støtte, så vi er helt avhengige av at folk heier på oss. Folk er veldig kreative og finner på mye morsomt, og det er i veldig god ånd med oss, forteller hun, og tar seg også tid til å skryte av sykepleierne.

– Norske sykehus er jo helt fantastiske, med mange fantastiske sykepleiere og med tilbud til barna. Det er mange sykepleiere som får ungene til å le, men vi er noe annet. Vi kommer aldri med en sprøyte. Det vet barna. Det er fantastisk at vi også kan få være med til å bidra til å gjøre noe bra for barna sammen.

Ble rørt

Leder for 17. mai-komiteen på Sevland, Per Magnus Mannes, som har stått for planleggingen av bilkortesjen, synes det er stilig at sykehusklovnene har fått med seg at de samler inn til organisasjonen.

– Kan skjønne det er kjekt å få en sånn hilsen. Det som er enda kjekkere er at vi nå kan gå ut med det og flashe det litt mer. Jeg håper vi får inn mest mulig til dem, sier Mannes.

Etter at de gikk ut med oppfordringen har han tenkt mer på hva sykehusklovnene faktisk gjør.

– Vi er i en annerledes 17. mai, men de gjør en forskjell for unger som har det annerledes hver dag. Det er en kjempeviktig jobb. De trenger vel hver en krone, sier han.

– Forventet du en sånn hilsen?

– Nei, ikke i det hele tatt. Den så jeg ikke komme. Jeg er vel en lettrørt person, så den traff meg i hjertet, men dette er vel noe som enhver person kan bli rørt av. Det er kjekt at de fikk det med seg og at det bety såpass mye for dem, avslutter Mannes.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.