Oslo 20121122. Frognerparken i Oslo bar preg av grått vær, regn og grønt gress torsdag. Vinterværet lar stadig vente på seg. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Strålende helg for halve kongeriket

Skrevet av NTB-Haakon Nesse Moreau
16.10.2019 13:35

I helgen blir det fint vær i nord og vest, men i sør og øst blir det innevær mens regnet tapper på ruta.

– På Vestlandet og i Trøndelag kan man la sydvesten ligge i helgen, men den kommer nok fram igjen til mandag, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til NTB.

I vest blir det grått før solstrålene skinner. Fra fredag til søndag blir det 10 til 13 plussgrader. Mandag kommer de tunge skyene tilbake, og det blir trolig regn på Vestlandet.

– Det blir heldigvis rolige vindforhold og lite som tyder på action, sier Gislefoss.

Finvær og frostnetter

Trøndelag får mye av det samme som Vestlandet, en blanding av sol og skyer. Finværet kommer i helga, men det ser ut til at det blir flere frostnetter. På dagtid kan man vente fem-seks plussgrader. Fra mandag kommer også gråværet til Trøndelag.

Både på Sør- og Østlandet blir det grått og nedbør fram til søndag.

– Det er et ordentlig høstvær. Selv om det blir vesentlig bedre temperaturer fra mandag, er ikke 7–8 plussgrader noe å rope hurra for, sier statsmeteorologen.

Nord-Norge har hatt mye finvær i det siste, og det ser ut som det holder seg fram til søndag. Utover søndag kommer det mer skyer og regn. På Finnmarksvidda blir det minusgrader og snø.

Vinterdekk

– I nord kommer det inn kaldere luftmasser, og i høyden faller nedbøren som snø eller sludd. Det kan også falle snø langs kysten i Nord-Norge, sier Gislefoss.

Statsmeteorologen oppfordrer folk til å følge med på værvarslet. Fra Trøndelag og nordover kan det være lurt å skifte til vinterdekk. Også i fjellet i Sør-Norge blir det snøvær.

(©NTB)