Storslått sankthans på Fredtun

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
23.06.2019 18:57 - OPPDATERT 24.06.2019 13:39

Det var smekkfullt under sankthansfeiringen på Fredtun i dag.

Sankthansfeiringen på Fredtun har vokst seg til å bli en av de store feiringene her i området. I dag myldret det av små og store som hadde møtt opp for å nyte dagen på leirstedet.

- Både været, og at det er så mye folk, det er helt ufattelig, forteller Geir Sommerfeldt ved Fredtun Leirsted. 

For Geir er det første gang han er med og arrangerer feiringen. Han har tidligere år deltatt som gjest, men forteller at det er ekstra spesielt når dette nå er en del av den nye jobben hans. 

- Det er veldig spesielt for meg når jeg er her og ser hvor mange som kommer her i dag, og at dette da er min arbeidsplass. At jeg fremover skal få være med og skape slike ting som dette, det er nesten sprøtt, fortsetter han. 

Blitt en tradisjon
Sankthansfeiringen har blitt en kjær tradisjon for mange. Her tar folk med seg campingstoler, mat og drikke, og koser seg år etter år. Gleden arrangementet gir er lett å se blant de oppmøtte i dag. 

- Du ser folk kommer og har med seg stoler. Så setter de seg ned og de trives. De smiler - det er fantastisk å se, sier Sommerfeldt. 

Barna står i sær i fokus under arrangementet. Ansiktsmaling, hoppeslott, plukke bananer i banantreet eller spille fotball er noen av aktivitetene arrangørene har satt opp. Og for at arrangementet skal gå knirkefritt for seg er omlag 50 mann i sving.

- Det er klart jeg har en liten rolle oppi dette, vi er mange. Det er sikkert en 50 stykker som er med og jobber i dag, fra parkeringsvakter til alt mulig. Så det er kjempekjekt, avslutter Geir. 

Bildeserie