Storesund Marine Service kjøper verft

Skrevet av Kent Olsen
09.01.2020 10:20

Overtok 100 prosent av aksjene i Halsnøy Dokk AS 1. desember.

NÆRINGSLIV: Storesund Marine AS har kjøpt opp 100 prosent av aksjene i Halsnøy Dokk AS fra Hans Martin Gravdal sitt selskap Cinus AS.

Det melder Storesund Marine Services selv i en pressemelding.

– Med Storesund Marine Service sin godt etablerte virksomhet i ryggen, så vil selskapet nå ha gode forutsetninger for å fortsette denne veksten, skriver administrerende direktør Anders Storesund i pressemeldingen.

Storesund Marine Service driver verft i Skudeneshavn med tørrdokk og kaianlegg, og har i tillegg produksjonshaller og kaianlegg i tilknytning til hovedkontoret på Torvastad.

– Gjennom oppkjøpet av Halsnøy Dokk AS så har Storesund Marine Service nå styrket sin posisjon i markedet for skipsservice og sikret tilgang til nye markeder innenfor oppdrett, prefabrikasjon av stål og opplagsvirksomhet, står det videre i pressemeldingen.

Halsnøy Dokk AS sitt verft på Halsnøy i Sunnhordland har de siste årene etablert seg tyngre innenfor oppdrett med fokus på salg og utrustning av avlusningslektere og ombygging og oppgradering av forflåter. På få år har de mer enn doblet omsetningen, og antall ansatte har økt med nærmere 30 prosent.