Det er ingen tvil om at det går bra på Storamyr næringsområde i Skudeneshavn. Tilstede på bildet: Capricorn Equipment, All Skilt & dekor, Vikene AS, Flo Fritid, Syreveien Auto, Syreveien Autobilsalg, ­Sandve Trelast, Skude Mur og Ståle Landaas – Skudeneshavn Næringsforening. Ikke til Stede: Rema 1000, Skudebygg, Skudenes Event, Skude Bryggeri, Melhus Maskin, Skudenes Hydraulikk & Aluminium

Storamyr næringsområde er i full utvikling: – Nå er vi klare for Storamyr 2

2020 har vært et tungt år for mange, hvor flere har slitt med å få endene til å møtes. Men på Storamyr Næringsområde i Skudeneshavn går det som det suser. I 2019 hadde de driftsinntekter som nærmet seg en halv milliard kroner, ifølge tall fra proff.no.

SKUDENESHAVN: Helt i starten av Skudeneshavn på høyre side hvor Rema 1000 ligger ser man starten på ­Storamyr næringsområde. Et ­område som bugner av mangfold. Her finner du alt fra mat­varer til bryggeri og bygg. Det har også ført til resultater. Også til tross for korona.

– Vi ser en positiv effekt. Det er bransjer her oppe som har doblet omsetningen. Korona har absolutt ikke lagt noe demper her i området. Det gjelder flertallet. ­Ingenting er jo nedstengt her, så det har vært veldig positivt. ­Skilting i forbindelse med korona har jo gått bra for eksempel, sier Linn Therese Syvertsen i All Skilt og Dekor. 

– Det er servicebransjen som lider. Så vi ser en positiv utvikling. Jeg tror nesten 90 prosent har økt og det er supert. Noen har til og med doblet omsetningen. Flo ­Fritid er en av dem som så en ­positiv utvikling med tanke på fokuset på norgesferie og at flere ville ha campingvogn, fortsetter Ståle Landaas i Skudeneshavn Næringsforening.

Fornøyd

Ståle Landaas er fornøyd med at driften på Storamyr går så bra. Og tror at mangfoldet av ­bedrifter er en avgjørende faktor. 

– Det går bra fordi vi har så bred dekning av bedrifter. Det går i mye forskjellig. Industri­produkter og privatmarkedet for eksempel. Og kan dekke alt fra bryggeri til bygg. Det er viktig å skryte litt, men vi ser altså at de bare øker og øker hele veien. Helt siden oppstart i 1985 egentlig, forklarer Ståle Landaas. 

Bedriftene som holder til på Storamyr er følgende: Capricorn Equipment, All Skilt & dekor, ­Vikene AS, Flo Fritid, Syreveien Auto, Syreveien Autobilsalg, Sandve Trelast, Rema 1000, ­Skudebygg, Skudenes Event, Skude Bryggeri, Melhus Maskin, Skude Mur og Skudenes Hydraulikk & Aluminium. 

Linn Therese Syvertsen forteller at samholdet også er upåklagelig.

– Vi har kjempegodt samhold. I sommer når det var så varmt tok vi tre bedriftene her stolene ut her så hadde vi is og kaffe. Det er godt samhold. Noen konkurrerer, men er likevel gode venner. Det er utrolig viktig. To forhandlere er bedre enn en forhandler, for­teller hun. 

Vil utvikle 

Siden Storamyr næringsområde nå er helt fullt er det et sterkt ­ønske om utvikling. Noe kommunen har sagt ja til, men som Landaas synes går litt tregt. 

[annonse]
– Vi har store planer om et ­Storamyr 2 som faktisk ligger inne i kommunebudsjettet. Så vi har måttet purre litt på næringssjefen og kommunen, sier han og fortsetter: 

– Svaret vi har fått er at sykkel og gangstien til Syre må bygges først, slik at de kan legge ned ­ledninger, kraft, vann, overvann og all sånn infrastruktur. Men ­planen er at det skal skje neste år, og da blir som sagt infrastrukturen til Storamyr 2 lagt inn, forklarer han. 

Ifølge Ståle Landaas er etterspørselen stor for å få flere bedrifter inn på det nye området. 

– Vi er optimistiske og vi vet det er etterspørsel for flere bedrifter i dag. Dette er en bremsekloss at vi ikke er der allerede som det går så bra. Vi har fokuset på ­utvikling, og om folk er fornøyd med servicen er det ikke noe ­problem å være i Skudeneshavn. Det tar ikke så lang tid å kjøre hit, sier Landaas. 

Derfor er de også strålende fornøyd med den nye sykkel og gangstien som bygges langs hovedveien. 

– Det er supert at vi nå får en gang og sykkelsti som går helt til endes på øya langs hovedveien. Det er nok bra for Skudeneshavn. Neste trinn er ned til bedehuset på Syre. Storamyr ligger midt i dette. Det gjør at omårdet inne på Storamyr ikke trenger å være fylt med unger, som nå fungerer som en snarvei for de. Det skjer mye positivt som gjør at hele pakken blir kjekkere og tryggere, forklarer han. 

 

Saken er hentet fra avisen «Jul i Skudeneshavn». 
Les hele utgaven av «Jul i Skudeneshavn» her.