Torunn Steinsland (t.v.) og Hanne Andreassen Hjelmås i KlompeLOMPE.

Stor suksess med strikkebok

– Det er en helt spesiell følelse. Vi trodde ikke bokdrømmen kom til å bli realisert. Allerede den første uka har vi måtte trykke opp et fjerde opplag. Vi har fått kjemperespons, forteller Hanne Andreassen Hjelmås.

De vokste opp som naboer og har alltid kjent hverandre, men etter barneskolen mistet de kontakten. Plutselig traff de på hverandre igjen i voksen alder og begge var gravide med termin på samme dato.

– Vi likte begge å strikke og begynte å ha strikkekvelder, og det var da ideen om å starte KlompeLOMPE kom opp, sier Andreassen Hjelmås.

Strikkebølge Ideen om å gi ut bok kom ganske tidlig, men det begynte først som en spøk. Damene startet med salg av selvdesignede barneklær i mai 2012. Guttelua deres «kjekkasluen» ble fort populær, og de fikk etter hvert mange forespørsler etter oppskrift.

September 2014 startet de å selge mønster til sine egne klær fra nettbutikken sin. Dette ble stor suksess, og de selges nå i 140 butikker rundt om i landet, samt butikker i Danmark og Sverige. Suksessen fortsetter også med boka som er gitt ut av J.M Stenersens Forlag, eid av Kagge Forlag. Nå er de oppe i 20.000 trykte bøker og har gått rett inn på førsteplass på bestselger-listen til bokhandlerforeningen.

– Det er stort. Jeg tror det hjelper at vi er litt kjente fra før. Vi startet KlompeLOMPE i 2012 og har gitt ut oppskrifter i et år, som vi selger i garnbutikker. Vi ser også at det er en strikkebølge nå. Til og med ungdomsskoleelever strikker. Det har blitt «hipt» å strikke. Før ble du sett på som en gammel kone, ler Torunn Steinsland.

For alle Boka selges både i Norge, Danmark, Sverige og Finland. Den inneholder oppskrifter til både baby, barn og voksne. Ifølge damene selv passer boka til alle.

– Det er oppskrifter for helt nybegynnere, men også de som er erfarne. Vi har delt boka inn i tre nivåer, forteller Steinsland.

– Har det på noen måte vært utfordrende å gi ut bok?

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
– Å lage boken var en god del mer arbeid enn vi hadde sett for oss, men vi kom i mål innen fristen vi fikk av forlaget. Å drive nettbutikken fungerer fint som hobby. Det er gøy, og derfor lett å prioritere.

– Hender det at dere er uenige om ting?

– Jeg tror aldri vi har kranglet eller vært uenige. Vi designer oppskrifter begge to og ofte planlegger vi oppskriftene sammen. Vi er flinke til å fordele arbeid. Hanne er den mest kreative av oss. Hun tar alle bildene og designer heftene mens jeg tar meg av nettbutikken og regnskap, sier Steinsland.

Forrige helg hadde de lanseringsfest på Kolbeinsen Sjøhus i Haugesund. Nærmere 90 personer deltok – både kjente og ukjente.

– Det gikk kjempefint. Vi koste oss, og det tror jeg de andre også gjorde. Vi måtte jo feire oss selv. Hvor ofte er det man gir ut bok liksom? spør Hanne Andreassen Hjelmås.

I helgen som var, var de også på bokturné på Sørlandet. Nå venter Strømmen og Oslo førstkommende helg, og deretter er det Bergen som står for tur.

– Hva tenker om dere om flere bøker?

– Vi tenker allerede på det. Vi har mange ideer og nye oppskrifter, så det kan godt hende det kommer enda en bok, sier Andreassen Hjelmås.

Les mer om:

Karmoynytt