Stor kontrakt tildelt Aibel

Skrevet av Kent Olsen
05.02.2020 08:20

Onsdag melder Aibel at de har fått tildelt en intensjonsavtale fra MODEC som skal levere et nytt flytende produksjons- og lagringsskip (FPSO) til Equinor.

NÆRINGSLIV: – Dette er en viktig anerkjennelse av vår internasjonale FPSO-ekspertise i Singapore og Thailand. Vi har en lang historikk med leveranser av FPSO-topsides og -moduler i verdensklasse. Med dette store prosjektet ser vi frem til å videreutvikle de gode og veletablerte relasjonene vi har med både MODEC og sluttkunden Equinor. Samtidig vil vi vise oss verdig til den tilliten vi har fått, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen, i en pressemelding sendt onsdag morgen.

Den ferdige FPSO-en blir en av verdens største, og den største noensinne som blir levert til Brasil. Fartøyet har en produksjonskapasitet på opptil 220.000 fat råolje per dag, og skal settes i drift på Bacalhau-feltet, 185 kilometer utenfor kysten av delstaten São Paolo.

Prosjektet ledes fra Singapore-kontoret til Aibel, mens Aibels ingeniørkontor i Thailand vil bistå med detaljprosjekteringen. 

Grunnet kontrakten ønsker Aibel nå å styrke og utvide ingeniørorganisasjonen i Singapore.

– Gjennom årene har vårt Singapore-kontor utviklet solid kompetanse innen FPSO-markedet, fra tidlig konsept- og studiefase til endelig gjennomføring. Derfor har kontoret blitt et knutepunkt for vårt strategiske fokus på det internasjonale FPSO-markedet. Vi ser et stort potensial i dette markedet, og med denne kontrakten samt en betydelig utvidelse av kontoret, stiller vi oss i en gunstig posisjon for fremtidige tildelinger, sier konserndirektør for Feltutvikling og Havvind i Aibel, Nils Arne Hatleskog.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.