Biblioteksjef i Karmøy, Hanne Mulelid forteller om stor interesse for å delta. Arkivfoto

Stor interesse for temakveld om selvmord

Skrevet av Øystein Merkesvik
20.03.2019 16:02 - OPPDATERT 20.03.2019 17:02

KOPERVIK: – «Vi har ingen å miste – forebygging av selvmord i Karmøy». er overskriften når Karmøy folkebibliotek og helseetaten i Karmøy kommune arrangerer temakveld i Karmøy kino den 31 mars.

Blant deltakerne er komiker, skuespiller og programleder, Else Kåss Furuseth som ble kåret til årets navn i 2018. Hun har skrevet boka «Else går til psykolog», og har vært åpen om at hun har mistet to av sine nære familemedlemmer til selvmord. under arrangementet vil hun bli bokbadet av journalist, Anette Groth.

Stor interesse

Biblioteksjef i Karmøy, Hanne Mulelid forteller at det har vært stor pågang for å sikre seg billetter til arrangementet som tar for seg et tema som er svært aktuelt i Karmøy om dagen.

– Det var stor interesse allerede da vi opprettet arrangement på Facebook. Det er mange som har tatt kontakt fordi de ikke har fått billetter, og spurt om vi kan sette opp flere forestillinger, sier Mulelid.

På bare to dager ble samtlige billetter til arrangementet i kinoen solgt, og biblioteksjefen mener etterspørselen viser at det er et stort behov for å samles rundt dette teamet i Karmøy.

– Det er absolutt noe som har truffet folk og som de vil ha med seg, sier hun.

Vurderer flere arrangement

Biblioteket ønsket i utgangspunktet at arrangementet skulle være gratis, men for å legge til rette for at folk kunne sikre seg plass på forhånd, valgte de å selge billetter til en rimelig penge. Mulelid utelukker ikke at det kan komme flere tilsvarende arrangementer i tiden fremover i regi av Karmøy kommune.

– Jeg har hatt et møte med helseetaten om dette. Kommunen har en 0-visjon og det er satt av midler. Vi på biblioteket kan tenke oss å ha en fortsettelse og vi går ut fra at helseetaten tenker det samme.

– Hvor engasjerer biblioteket seg i dette temaet?

– Biblioteket skal være en arena for debatt og samtale. Da må vi se på hva som skjer rundt oss, og dette er absolutt et tema som berører mange i lokalsamfunnet vårt, sier hun.

Skrev bok om selvmord

I tillegg til Koss Furuseth er også Tove Virata Bråthen aktuell med bok om selvmord. Hun gav nylig ut boka «Fasetter av sorg», der hun kommer med betraktninger etter brorens selvmord. Under forestillingen vil hun bli akkompagnert av Andre Eide på keyboard. Kommuneoverlege Katrin Marie Haga Nesse vil stå for innledning av temakvelden.

Tove Virata Bråthen skrev bok om brorens selvmord og deltar på temakvelden den 31. mars. Arkivfoto

Les mer om:

Karmoynytt