Øystein Halvorsen er utdannet profileringsdesigner.

– Stolte over å kunne satse i Skudeneshavn

Skrevet av Ann Kristin Andreassen
05.01.2019 10:28 - OPPDATERT 05.01.2019 11:28

SKUDENESHAVN: Øystein Halvorsen er godt i gang med å helfoliere en svart Mercedes-Benz Geländewagen når Karmøynytt tar turen innom den nyetablerte bedriften i Skudeneshavn. Sammen med Linn Therese Syvertsen har han nå startet egen bedrift i de tidligere lokalene til Sommerfeldt Bilsenter. 2. januar hadde de sin første arbeidsdag.

– Navnet sier jo sitt, men vi skal levere løsninger innen skilt, foliering og dekor til næringsliv, offentlige bygg og private, forteller Linn Therese Syvertsen, som skal stå for det administrative med ansvar for salg.

– Hvorfor satser dere i Skudeneshavn?

– For det første så bor vi begge i Skudeneshavn. Det er ikke verst å ha arbeidsplassen sin i egen by. Vi er stolte over å kunne satse i Skudeneshavn. Lokalene ligger midt i smørøyet og vi har muligheten til å leie rimelige lokaler som vi bruker til produksjon. Da klarer vi å holde prisene noenlunde nede og kan tilby konkurransedyktige priser.

 

Halvorsen helfolierer bil.

Flere på laget

Skudenesbuen er kjent for å være patrioter. Syvertsen håper at flere av de lokale bedriftene i byen vil benytte seg av tjenestene de tilbyr.

– Det er veldig mange store, lokale bedrifter her i Skudeneshavn. Folk vi har snakket med synes det er kjempeflott at det kommer nye bedrifter til. Vi er med på å skape arbeidsplasser, og det er gøy å kunne satse. Men vi kan ikke bare leve på det vi får inn i Skudeneshavn. Det blir for snevert. Så vi kommer til å satse stort på hele Karmøy og på Haugalandet generelt.

Foreløpig er de kun to, men etter hvert blir de nødt til å se seg rundt etter flere kolleger. Allerede nå ser de at arbeidsmengden fremover vil kreve flere hender.

– Først må vi komme skikkelig i gang, men vi ser at det ikke er lenge til vi må ansette flere. Sånn det ser ut nå er vi nok nødt til å ansette to til, så da vil vi lyse ut stillinger. Selv om den store produksjonen skjer i Skudeneshavn kommer vi til å ha en liten avdeling i Haugesund på sikt, men maskinene vi bruker kommer til å stå i Skudeneshavn.

– Det er flere som driver med det dere gjør. Hva tenker dere om konkurranse?

– Det stemmer. Vi har vel kommet frem til at det med oss blir tre store pluss noen mindre aktører innen samme bransje. Vi har undersøkt markedet og snakket med leverandører. Vi kommer ikke til å skvise noen ut, og det er absolutt plass til oss også. Når det kommer til dette med helfoliering av bil, som dessuten er mer og mer på vei inn nå, så har vi spesialkompetanse på dette området.

 

Bedriften holder til i et av verkstedene i de tidligere lokalene til Sommerfeldt Bilsenter i Skudeneshavn.

 

Øystein og Linn Therese har allerede hatt noen oppdrag og har flere i vente.

Les alt om:

Naeringsliv Karmoynytt